Οι Δικηγόροι τραγουδούν «Μάρκο Βαμβακάρη»

Σάββατο13 Μαΐου 2023 στις 9.00 το βράδυ στο Μουσικό Κουτί στο Γκάζι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κατατοπιστικό το ενημερωτικό δελτίο:

Μισός αιώνας από την αποδημία του πατριάρχη του Ρεμπέτικου Μάρκου Βαμβακάρη. Τιμάμε την μνήμη και το παγκόσμιο έργο του με αισιόδοξη διάθεση, καλή παρέα και την όμορφη μουσική του!
Θα συναντηθούμε το Σάββατο 13 Μαΐου στις 9.00 μ.μ., στην σκηνή: Μουσικό Κουτί, Κωνσταντινουπόλεως 70

Μια «βιογραφική παράσταση» και συναυλία με απάνθισμα από τα μεγάλα, διαχρονικά του τραγούδια, που μέχρι σήμερα ομορφαίνουν την ζωή μας και δίνουν απαντοχή και έμπνευση και στα τωρινά μας μεράκια και τους καημούς.

Για τον μοναδικό Συριανό βάρδο της «Φραγκοσυριανής» προλογίζει ο συγγραφέας Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης, για τους βιογραφικούς σταθμούς του Μάρκου και τα χαρακτηριστικά έργου του.

Η βραδιά θα πλημμυρίσει με διαχρονικές μελωδικές επιτυχίες του Μ. Βαμβακάρη παιγμένες με σεβασμό, μεράκι και έμπνευση
από το συγκρότημα Δικηγόρων ΝΟΜΟΤΕΛΙΑ
με μερακλήδες μουσικούς:

• Βαγγέλης Χαλής (μπουζούκι, τραγούδι)
• Δημήτρης Μπιλής (κιθάρα, τραγούδι)
• Γιάννης Καράμπελας (ακορντεόν, τραγούδι)
• Ανδρέας Αντωνέλης (μπουζούκι)
• Αλέξης Σεραφείμ (τραγούδι, ποτηράκι)
• Χρύσα Λουρίκα (τραγούδι)
• Λευκή Χατζηδάκη (τραγούδι)
magf LOW RES
ΕΙΣΟΔΟΣ 7 Ευρώ

Ο Μάρκος Βαμβακάρης γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1905 στην Σύρο και πέθανε στην Κοκκινιά του Πειραιά στις 8 Φεβρουαρίου 1972. Έρχεται το 1917 στον Πειραιά και δουλεύει φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι και εκδοροσφαγέας. Παράλληλα γυρίζει στα ταβερνάκια παίζοντας μπουζούκι. Το καλοκαίρι του 1934 στου Σαραντόπουλου την μάντρα, στην Δραπετσώνα, εμφανίζεται η πρώτη ρεμπέτικη κομπανία: «Τετράς η Ξακουστή, του Πειραιώς». Πλην του Μάρκου Βαμβακάρη συμμετέχουν ο Ανέστος Δελιάς, ο Στράτος Παγιουμτζής και ο Γιώργος Μπάτης. Ταυτόχρονα περνάει και στην δισκογραφία του γραμμοφώνου γράφοντας πολλά από τα αλησμόνητα ρεμπέτικα τραγούδια.

Σας καλούμε στο Μουσικό Κουτί να περάσουμε όμορφα και αυθεντικά τραγουδώντας μια λαϊκή παρέα τραγούδια του Μάρκου, που και σήμερα εκφράζουν τα προβλήματά μας. Γιατί πάντα οι παρέες κάνουν τον πολιτισμό γλεντώντας τα μεράκια τους.

Κρατήσεις 6980-598870 & 6906-418034

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!