Ο Thurston Moore άνοιξε pop-up δισκάδικο!

Ο χώρος θα λειτουργεί επίσης ως βιβλιοπωλείο και γκαλερί, με ζωντανές παραστάσεις και συνομιλίες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Thurston Moore των Sonic Youth άνοιξε ένα νέο pop-up δισκάδικο, που ονομάζεται Ecstatic Peace Library, στην περιοχή Stoke Newington του Λονδίνου.

Ο χώρος θα λειτουργεί επίσης ως βιβλιοπωλείο και γκαλερί, με ζωντανές παραστάσεις και συνομιλίες. Μια κοινή επιχείρηση με τον καλλιτέχνη Edwin Pouncey και τον ραδιοφωνικό σταθμό Soho Radio Pete Flanagan.

Tο κατάστημα θα πουλά δίσκους βινυλίου παράλληλα με τέχνη, vintage μπλουζάκια, αφίσες, λογοτεχνία, παιχνίδια και διάφορα εφέ.

Το κατάστημα θα λειτουργήσει ως «χώρος καταφυγίου όπου μπορούμε να υποδεχτούμε όλους, μουσικούς, ποιητές, καλλιτέχνες και εραστές χωρίς διακρίσεις», εξηγεί ο Moore. «Θα λειτουργήσει έτσι για ένα μήνα από τις 5 Φεβρουαρίου ως τις 14 Μαρτίου και μετά βλέπουμε».

Το δισκάδικο βρίσκεται στην οδό Church Street του Λονδίνου N16 0AP και εγκαινιάστηκε χθες με τον 61χρονο Νεοϋορκέζο κιθαρίστα και τραγουδιστή των Sonic Youth να κάνει ένα επιχειρηματικό βήμα για το οποίο είναι ιδιαίτερα περήφανος και χαρούμενος. Ο Moore είναι επίσης ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας Ecstatic Peace.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι έχει αναδειχθεί ως ο 34ος ανάμεσα στους 100 καλύτερους κιθαρίστες, σύμφωνα με το Rolling Stone. Είναι γεννημένος στις 25 Ιουλίου του ’58 στη Φλόριδα και ξεκίνησε την καριέρα τους στα 70s. Θεωρείται από τους θεμελιωτές της Νεοϋορκέζικης σκηνής. Το 1980 συνάντησε την Kim Gordon, μπασίστρια και τραγουδίστρια των Sonic Youth με την οποία σχημάτισε το γκρουπ το ’81. Χώρισαν τον Οκτώβριο του 2011. Κάτι που σήμανε και τη διάλυση των Sonic Youth την ίδια χρονιά. Αργότερα ο Moore παντρεύτηκε την εκδότρια Eva Prinz που τον βοηθά τώρα στο νέο επιχειρηματικό του άνοιγμα στο λογοτεχνικό κομμάτι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!