Ο Μητσιάς με Γκάτσο στο City Garden festival

Μαζί του οι: Βιολέττα Ικαρη, Μυρτώ Βασιλείου, Θάνος Ματζίλης, Ελευθερία Πάτση
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/08/2022
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Με τον ήλιο γείτονα», με τον ήλιο που φωτίζει τους πολλαπλούς ορίζοντες των στίχων του Νίκου Γκάτσου και γίνεται σύνορο κι ακτή για την ανθρώπινη ψυχή, τιτλοφορείται η συναυλία με τραγούδια του Νίκου Γκάτσου που προγραμματίζεται για την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στο «City Garden festival by Christmas Theater».

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος έχει ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για τη φωνή του, μοιράζεται το πρόγραμμα της συναυλίας με τέσσερις νέους, ταλαντούχους ερμηνευτές με χαρακτηριστικές φωνές: Την Βιολέττα Ικαρη, την Μυρτώ Βασιλείου, τον Θάνο Ματζίλη και την Ελευθερία Πάτση. Σκοπός μια τέτοιας «μοιρασιάς» είναι τα τραγούδια του ποιητή να μπαίνουν στο ρεπερτόριο νέων καλλιτεχνών που μπορούν να τα υποστηρίζουν και να τα φέρνουν στην καρδιά και τα χείλη νεότερων ακροατών για να ψυχαγωγούνται, να διδάσκονται αλλά και να εμψυχώνονται από αυτά.

Τα τραγούδια της συναυλίας είναι σε μουσική των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Χριστόδουλου Χάλαρη και Νίκου Χιώτογλου, ο οποίος παρέδωσε πρόσφατα στη δισκογραφία τον κύκλο τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου «Η παγωμένη θεατρίνα».

Επί σκηνής η Ορχήστρα Ρυθμός πλαισιώνει με μουσική πολυχρωμία τους πέντε ερμηνευτές.
Gatsos 1920x1080 1
Συντελεστές:

Μανώλης Μητσιάς

Συμμετέχουν: Βιολέτα Ικαρη, Μυρτώ Βασιλείου, Θάνος Ματζίλης, Ελευθερία Πάτση

Μουσικός υπεύθυνος: Νίκος Χιώτογλου

Επιμέλεια προγράμματος: Αγαθή Δημητρούκα

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

Ορχήστρα εννέα μουσικών: Νώντας Αδάμος (Ακορντεόν), Χρήστος Δασκαλόπουλος (βιολί), Ρίτα Ζωβοϊλη (κανονάκι), Μιχάλης Καζάνας (μπουζούκι), Ρισέλ Μέτα (κιθάρα), Ηρακλής Παχίδης (τύμπανα), Σταυρούλα Τρυφιάτη (καβάλ), Βαγγέλης Χάνος (μπάσο) και Νίκος Χιώτογλου (πιάνο)

Πληροφορίες - προπώληση: 211 7701700, viva.gr, ct.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!