Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά για το «Μαύρο τρένο» των Τεμπών

Καινούργιο τραγούδι σε μουσική Ηρακλή Ζάκκα και στίχους Γιώργου Μπερτόλη αφιερωμένο στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Μάνα ερχόμουν να σε βρω με ένα μαύρο τρένο…»

Οι μεγάλες καταστροφές και τραγωδίες έδιναν πάντα αφορμή και έμπνευση σε συνθέτες και στιχουργούς να καταθέσουν «απόσταγμα ψυχής», γράφοντας καινούργια τραγούδια.
Έτσι έγινε και πριν από λίγες μέρες, όταν ο ξεχωριστός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και συνθέτης Ηρακλής Ζάκκας έγραψε τη μουσική, ο Γιώργος Μπερτόλης τους στίχους και ο Μανώλης Μητσιάς έβαλε τη φωνή του, για να ηχογραφηθεί το «Μαύρο τρένο».

Ένα συγκλονιστικό τραγούδι για το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Και που, όσο περνάει ο καιρός, έχω την αίσθηση πως όλο και λιγότερο αναφερόμαστε σε αυτό.

Ο Αχιλλέας Γουάστωρ έπαιξε πιάνο, ο Βασίλης Αρμένης, ακορντεόν, η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν στο VA Studio, το artwork επιμελήθηκε η Κατερίνα Ζάκκα και την παραγωγή η Cricos Productions.



Θέλοντας να «ταξιδέψουμε» με τα παλιότερα «τρένα» του Μανώλη Μητσιά, θα συναντήσουμε «Το τρένο» που «φεύγει στις οκτώ» από τα «Λαϊκά» του Μίκη και του Μάνου Ελευθερίου, το «Πάρε τον ηλεκτρικό» του Γιώργου Χατζηνάσιου και του Γιάννη Λογοθέτη, το «Σαν τρένα ξεκινάνε» του Μάριου Τόκα και τα πιο πρόσφατα «Τρένα» του Σπύρου Ρασσιά και «Τρένο νυχτερινό» των Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Βασίλη Κανιάρη από το cd «Ένα τσιγάρο κι ένας ψεύτης» του 2008…

*Φωτογραφίες: Μάκης Ιωακειμίδης

02.Mavro_treno.JPG

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!