Ο Μανώλης Λιδάκης στο στούντιο με Καραντωνίου & Μωραΐτη

Χρυσόστομος Καραντωνίου & Νίκος Μωραΐτης υπογράφουν ένα νέο τραγούδι με τη φωνή του Μανώλη Λιδάκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά το δίσκο «Αυτός που ανοίγει το χορό», την τελευταία ολοκληρωμένη δισκογραφική του εργασία σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου & στίχους Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη, που όμως περιείχε κι ένα τραγούδι σε στίχους Νίκου Μωραΐτη, ο Μανώλης Λιδάκης βρέθηκε και πάλι στο στούντιο, το χώρο που λατρεύει.

Εκεί, ο Μανώλης Λιδάκης συνεργάστηκε ξανά με το Νίκο Μωραΐτη, αλλά και το συνθέτη Χρυσόστομο Καραντωνίου, που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Χορό των ημερών» & τα «Μεροκάματα», αυτή τη φορά ηχογραφώντας ένα νέο τραγούδι, που θα συμπεριληφθεί στην κοινή δισκογραφική δουλειά των δύο δημιουργών και αναμένεται -γεμάτη εκπλήξεις- το φθινόπωρο.

Ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς αυτής, που θα είναι πολυσυλλεκτική από πλευράς ερμηνευτών, πήραμε ήδη με «Το κλαδί», που κυκλοφόρησε πρόσφατα και ερμηνεύει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ο Χρυσόστομος Καραντωνίου μας είπε δυο λόγια για το Μανώλη Λιδάκη, την εμπειρία από τη συνεργασία μαζί του & το δίσκο:

«Τον Μανώλη Λιδάκη τον θαύμαζα από παιδί. Και πιστεύω δεν είμαι ο μόνος. Πάντοτε φανταζόμουν τη φωνή του να ερμηνεύει ένα δικό μου τραγούδι. Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα να γίνει, νιώθω βαθύτατα ικανοποιημένος και τυχερός.

Ο Μανώλης Λιδάκης αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα είναι να νιώθει το τραγούδι. Ψάχνει την ερμηνεία σε βάθος. Επίσης ταυτίζεται με τον στίχο και με το συγκεκριμένο τραγούδι ο Νίκος Μωραΐτης τον έκανε - και μας έκανε - να συγκινηθούμε πολύ. Το τραγούδι μιλάει για την αλλαγή στη ζωή του ανθρώπου στις διάφορες εκφάνσεις της. Έχει το ερωτικό στοιχείο καλά κρυμμένο, αλλά όχι τόσο ώστε να μην το βρει ο Μανώλης και να μας το προσφέρει.

Στο στούντιο η δυναμική του Μανώλη, η εμπειρία και η απλότητά του με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα και να δουλέψω με πολλή όρεξη. Εννοείται ότι ένας καλλιτέχνης αυτού του βεληνεκούς προσφέρει εμπειρία και γνώσεις σε έναν νέο συνθέτη, αλλά δεν παύει να ακούει με προσοχή και να σέβεται την άποψή του. Αυτό το έζησα με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Πασχάλη Τερζή παλιότερα, αλλά φυσικά και με τη Άλκηστη Πρωτοψάλτη για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Αυτό, λοιπόν, που μπορώ να πω στην παρούσα φάση, είναι ότι στο δίσκο που ετοιμάζουμε με το Νίκο Μωραΐτη, θα συμμετέχουν μεγάλοι ερμηνευτές, αγαπημένες φωνές και των δυο μας! Το δείγμα εξάλλου το έχουμε δώσει με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και «Το κλαδί». Το φθινόπωρο από την Feelgood Records».

Χρυσόστομος Καραντωνίου

Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!