Ο Κώστας Γανωτής με μελοποιημένη ποίηση στα Καβάφεια 2019

«Καβάφης: Πόλη, πολιτική, πολιτισμός» στο Κάιρο & την Αλεξάνδρεια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/10/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Καβάφης: Πόλη, πολιτική, πολιτισμός» είναι το θέμα των Καβαφείων 2019, που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) 1 Οκτωβρίου στο Κάιρο και 2 & 3 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια.

Στο πλαίσιο του διεθνούς συμποσίου θα πραγματοποιηθεί στο Small Theatre της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας συναυλία του Κώστα Γανωτή, με μελοποιημένη ποίηση του Κ.Π. Καβάφη και με τίτλο «Ένας ποιητής, δύο κόσμοι», την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Μία μελωδική εξερεύνηση, της ουσίας του ποιητικού λόγου του Αλεξανδρινού ποιητή, από τον Κώστα Γανωτή που μελοποιεί, παίζει κιθάρα και ερμηνεύει αναδεικνύοντας την αρμονική συνήχηση των δύο κόσμων που συνυπάρχουν στην καρδιά του Καβαφικού λόγου:

Της Ανατολής και της Δύσης, των αισθήσεων και των ονείρων, της εσωτερικότητας και της εξωστρέφειας, του πνευματικού αλλά και του σαρκικού στοιχείου, που εμπνέουν και καθοδηγούν σε αυτήν τη μουσική κατάδυση στα άδυτα της ποιητικής ψυχής του Κ.Π. Καβάφη, τον Κώστα Γανωτή και τους εξαιρετικούς μουσικούς που μοιράζονται μαζί του αυτή τη σπάνια εμπειρία: τον δεξιοτέχνη στο ούτι Χάικ Γιατζιτζιάν και τον Νίκο Καλαντζάκο στα πλήκτρα.

Τα Καβάφεια 2019 διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάιρο και της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, με τη συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Αιγύπτου, της Όπερας του Καΐρου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Κάιρο και με την υποστήριξη των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξάνδρειας και Καΐρου και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Παίζουν:

Κώστας Γανωτής: Μελοποίηση, Ακουστική 12χορδη κιθάρα, φωνή
Χάικ Γιατζιτζιάν: Ούτι, φωνητικά
Νίκος Καλαντζάκος: Πλήκτρα

Άρης Κουντούρης: Ηχοληψία
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Στέργιογλου
KAVAFEIA poster GANOTIS CONCERν FIN for mail 01

Info:


Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, στις 9:00 μ.μ.
Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας Small Theatre

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!