Ο Γιάννης Λεμπέσης στον Κώστα Χαρδαβέλλα και το Blue Sky

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 11.30 o λαϊκός τραγουδοποιός «Στην αρένα της ζωής».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αυτός είναι ο τίτλος της εκπομπής του Κώστα Χαρδαβέλα στην οποία είναι καλεσμένος ο Γιάννης Λεμπέσης.

Ο τραγουδοποιός θα μιλήσει για τη σαραντάχρονη πορεία του στο Ελληνικό τραγούδι, τις συνεργασίες του με τους πρωτομάστορες του Ρεμπέτικου όπως οι Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Μιχάλης Γενίτσαρης, Οδυσσέας Μοσχονάς, Ρένα Στάμου, Θόδωρος Πολυκανδριώτης και όχι μόνο.

Επίσης θα αναφερθεί στο καινούργιο του CD με τίτλο «Μια βραδιά στο Γιάννη Λεμπέση» και για τις εμφανίσεις του στο μουσικό στέκι «Αστροφεγγιά» που γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία.

Ξεχωριστό κομμάτι της παρουσίας του Λεμπέση αναμένεται να είναι η εκτενής αναφορά του στο θρυλικό Λαϊκό δημιουργό Γιώργο Θεολογίτη Κατσαρό ο οποίος με την κιθάρα του υπήρξε ο πρώτος ξακουστός ντελάλης της μουσικής μας παράδοσης για 80 περίπου χρόνια (1910-1990).

Ο Λεμπέσης συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κατσαρό τον Μάϊο του 1988 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, όπου ο εκατοντάχρονος τότε βάρδος της παράδοσης έδωσε μια θρυλική πεντάωρη συναυλία, την οποία διοργάνωσε ο σπουδαίος μελετητής του Ρεμπέτικου Παναγιώτης Κουνάδης. Μάλιστα ο Λεμπέσης, στο τηλεοπτικό στούντιο του καναλιού Blue Sky, με το τζουρά του και μόνο, θα παίξει παραδοσιακά τραγούδια όπως του τα δίδαξε ο Γιώργος Κατσαρός.

Και όλα αυτά σε ένα παρεΐστικο κλίμα αφού ο Λεμπέσης και ο Χαρδαβέλλας γνωρίζονται από το 1974.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!