Ο Δήμος Καλλιθέας τίμησε τον Γιάννη Σταματίου (Σπόρο)

Τιμητική πλακέτα στην είσοδο του σπιτιού του μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Σταματίου τοποθέτησε ο δήμαρχος Καλλιθέας K ώστας Ασκούνης, έξι μήνες μετά…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

το θάνατό του, σε μια σεμνή τελετή παρουσία λιγοστών φίλων και συναδέλφων.

Όσοι αγάπησαν το “Σπόρο’’ ήταν χτες στην είσοδο του σπιτιού του να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του. Εκπρόσωποι του δήμου Καλλιθέας, γείτονες, φίλοι αλλά και συνάδελφοι.

Ο Γιάννης Μωραϊτης, ο Νίκος Τατασόπουλος, ο Λάκης Ορφανίδης, ο Χρήστος Βιδινιώτης και ο Γιώργος Αλτής ήτανε αυτοί που έδωσαν το παρών από το χώρο του μπουζουκιού. Παρούσα επίσης και η σύζυγος του Πάνου Γεραμάνη, Ναυσικά.

Μέτα τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας όλοι οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν το “Άσπρο πουκάμισο’’ του Βασίλη Τσιτσάνη - στο οποίο μπουζούκι έπαιξε στην ηχογράφησή του με εμβληματικό τρόπο ο “Σπόρος’’ - με τη συνοδ e ία των μπουζουκιών του Λάκη Ορφανίδη και του Χρήστου Βιδινιώτη. Επίσης ο Λάκης Ορφανίδης έπαιξε το σόλο του Γιάννη Σταματίου “ Bouzouki & Whiskey ’’ πού είναι ένα από τα δυσκολότερα στο μπουζούκι.

Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Καλλιθέας γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία, καθώς κανένας επίσημος κρατικός φορέας δεν είχε τιμήσει το Γιάννη Σταματίου όσο ήταν εν ζωή για την πολυετή προσφορά του…


· Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Βιδινιώτη για τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες.

Φωτο Νο3: Ο Λάκης Ορφανίδης παίζει το ξακουστό σόλο του Σπόρου.



ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!