Ο Μπραντ Μελντάου παίζει Beatles στο νέο του άλμπουμ

Δημιουργεί ένα σαγηνευτικό, αλλά και φανταστικό jazz combo
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο πιο λυρικός πιανίστας στον κόσμο πιάνει 11 από τις καλύτερες μελωδίες των μετρ του είδους, Beatles, και οι «μαζί » Brad Mehldau και «Σκαθάρια» κάνουν ένα σαγηνευτικό, αλλά και φανταστικό jazz combo. Το νέο του άλμπουμ είναι το «Your Mother Should Know: Brad Mehldau Plays The Beatles» στη Nonesuch.

COVER Your Mother Should Know Brad Mehldau Plays The Beatles

Τα στυλ πιάνου που παίζει ο Mehldau είναι αντάξια των Fab Four. Γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ του Debussy και του Professor Longhair, μεταξύ της ροκ μουσικής και του Rachmaninoff, με τους ρυθμούς του να παραπέμπουν σε σαλούν μουσική και κωμική όπερα. Και αυτό είναι μόνο σε μια διασκευή 6,5 λεπτών του "Maxwell's Silver Hammer", ενός από τα 11 τραγούδια του νέου ζωντανού σόλο άλμπουμ του.

Τα δέκα κομμάτια των Beatles κατά σειρά είναι : I Am The Walrus, Your Mother Should Know, I Saw Her Standing There, For No One, Baby’s in Black, She She Said, Here There and Everywhere, If I Needed Someone, Maxwell’s Silver, Golden Slumbers. Το φινάλε του άλμπουμ ανήκει στον David Bowie καθώς ο Mehldau ερμηνεύει το Life on Mars?
Brad Mehldau Trio
Ο Mehldau φρεσκάρει την λάμψη των πασίγνωστων κομματιών εξερευνώντας την ελαστικότητά τους. Αυτές οι εκτελέσεις δείχνουν πώς τα τραγούδια των Beatles προσκαλούν τον αυτοσχεδιασμό χάρη στη λιτή, στιβαρή σύνθεση και τις εξελιγμένες αλλαγές συγχορδιών τους. Επιπλέον, όπως παρατηρεί ο Mehldau στις σημειώσεις του, αιωρούνται.

Παίζει το "Your Mother Should Know" ως χαριτωμένο, ηλιόλουστο ragtime και το "She Said She Said" θυμίζει φιλμ νουάρ. Μια αργή, απαλή αφήγηση του "Here, There and Everywhere" με πινελιές του Thelonious Monk, ενώ το "I Saw Her Standing There" ρολάρει σαν boogie-woogie σε μια γαλλική συνοικία.
Brad Mehldau 02
O Bradford Alexander Mehldau γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1970 στο Τζάκσονβιλ της Φλόριδα στην Αμερική. Είναι πιανίστας της τζαζ, συνθέτης και ενορχηστρωτής. Σπούδασε μουσική στο The New School κάνοντας περιοδείες και ηχογραφήσεις ενώ ήταν ακόμη φοιτητής. Έχει ηχογραφήσει και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες εκτενώς από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και επίσης έχει δουλέψει κυρίως με το ίδιο τρίο από το 1995.

Το Brad Mehldau - «Your Mother Should Know: Brad Mehldau Plays The Beatles» κυκλοφορεί από την Nonesuch Records
Ακούστε το άλμπουμ εδώ :
https://open.spotify.com/album/6w9YYlUOAu5gtirkVUZQFT

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!