Μια ντουζίνα καινούργια τραγούδια για το σπίτι

Απλωθείτε στον καναπέ και απολαύστε!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
H μουσική παραγωγή συνεχίζεται για λόγους ασφαλείας από το σπίτι, όμως δεν σταματά. Μια σειρά νέων τραγουδιών που έφτασαν στ’ αυτιά μας μέσω υπολογιστών και e-mails μας δίνουν τη δυνατότητα να σκοτώσουμε την ώρα μας δημιουργικά.

Πάμε λοιπόν μια βόλτα στον υπολογιστή μας να ακούσουμε τι συμβαίνει έξω από το σπίτι…

1. Οι πολύ-πλατινένιοι cello-rockers, APOCALYPTICA, κυκλοφόρησαν τραγούδι και videoclip για το “Liveordie (featuring Joakim Brodén)” (Silver Lining Music).Το τραγούδι, το οποίο υπερηφανεύεται ότι είναι ένας από τους πιο δυναμικούς συνδυασμούς στο heavymetal – η συναρπαστική μουσική των Apocalyptika και τα εμβληματικά φωνητικά του Joakim Brodén των Sabaton- είναι μία κραυγή για τη βεβήλωση του πλανήτη μας.

APOCALYPTICA
Το “Liveordie” γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στη Φιλανδία σε παραγωγή του γκρουπ και του Martin Hansen (Scorpions). Το videoclip γυρίστηκε στο Βερολίνο στις 25 Ιανουαρίου και τη σκηνοθεσία του ανέλαβε ο Ville Juurikkala.

Apocalyptica feat. Joakim Brodén – Live Or Die (Official Video)


2. Σουρεαλισμός και avant garde. Η καλλιτεχνική μούρλα και το ταλέντο χωρούν σε μια κασέτα; Αν μιλάμε για το τρίο των Στυλιανού Τζιρίτα (μαγνητοταινίες, συνθετήτες, στυλόφωνο, κλαρινέτο) – Μιχάλη Καραγιάννη (τύμπανα) – Ανδρέα Βατίστα (φωνή, κιθάρα, στίχοι), σίγουρα ναι. Μέλη των Γκομπιντίμπου, Παρανυχίδων και Feedbacking the Grass (στα 80s) και στα ύστερα χρόνια των Bad Mathematics, Κοψωκέφαλων και Τρυπανόσωμα, οι τρεις άνθρωποι που αποτελούν τους ΜΑΣ έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα σε κοντέρ που μετρούν ώρες στούντιο και σκηνής.

MAS

Το Σκεπτικισμός και Ζωώδης Πίστη είναι η πρώτη κυκλοφορία των ΜΑΣ. Η κασέτα (διάρκειας 25 λεπτών) περιέχει τρεις συνθέσεις, ενώ από το Bandcamp της μπάντας θα είναι διαθέσιμες άλλες δύο συνθέσεις σε αυτούς που θα αγοράζουν το album είτε σε φυσική είτε σε ηλεκτρονική μορφή. Ξεχωρίζουν Ο Σερβιτόρος και Τα Ξηροκάρπια. Η φωνή στο Σερβιτόρο είναι του Στ. Τζιρίτα.

ΜΑΣ- Σκεπτικισμός και ζωωδης φύση. Ακούστε ΕΔΩ


3. O Leon of Athens παρουσιάσε στις 28 Φεβρουαρίου το Communication, το πρώτο κομμάτι από το επερχόμενο νέο άλμπουμ του.

Μετά την επιτυχία του ANEMOS, ενός τραγουδιού με ελληνικό στίχο που παίζεται δυνατά από τα περισσότερα ραδιόφωνα της χώρας ενώ έχει φτάσει στο Top 3 του Spotify, η ίδια δημιουργική ομάδα - Katerine Duska, Leon of Athens, David Sneddon - συναντιέται ξανά, και υπογράφει το νέο τραγούδι του Leon of Athens που θα περιλαμβάνεται στο επόμενο προσωπικό του άλμπουμ και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Leon of Athens photo by Nikos Aliagas
Υπενθυμίζουμε ότι η καλλιτεχνική συνεργασία των τριών δημιουργών ξεκίνησε με το τραγούδι Better Love της Katerine Duska.

Το Communication είναι ένα δυναμικό, χορευτικό τραγούδι που βασίστηκε στην ιδέα της επικοινωνίας την εποχή του Instagram και του Tinder. Η παραγωγή έγινε στο Λονδίνο από τον Anu Pillai και τον Leon of Athens.

Leon of Athens - Communication (feat. Duska)(Official Lyric Video)


4. «Εν αρχή ην η μπάντα και η μπάντα ην προς το ΕΓΩ. Και ΕΓΩ ην η μπάντα...»

DIMITRIS KALANTZHS
Ο εκρηκτικός performer Δημήτρης Καλαντζής, έχοντας ήδη γράψει ιστορία ως τραγουδιστής των Tsopana Rave και drummer των Transistor, συγκεντρώνει 3 αξιόλογους μουσικούς και τα ΕΓΩ τους: Διονύση Χριστοδουλάτο (Sorrowful Angels, Chaostar, Foray Between Ocean), Γιάννη Τσιμά (Endomain, Dexter Ward, Rock n Roll Children, SSIK), Διονύση Μαρακάκη (Black Hat Bones, Harsh Demise) και έχοντας στη διάθεσή του 1 Γ και 3 Δ φτάνει χωρίς πολλά- πολλά στο Ε και σχηματίζει το απόλυτο ΕΓΩ.

ΕΓΩ - Λόγια


5. Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital το νέο, τρίτο άλμπουμ των Playground Theory με τίτλο "Tears Go Upwards". Το άλμπουμ έβγαλε τρία επιτυχημένα digital singles πριν από την κυκλοφορία του (“Paper Words” - “Woman Outside” - “Escape the Night”) που προετοίμασαν το έδαφος.
Playground Theory
Οι Playground Theory με το "Tears Go Upwards" βρίσκονται ίσως στην καλύτερη στιγμή τους.

Playground Theory - Lull (official audio)


6. Το νέο άλμπουμ του George Kontrafouris Trio "The Passing" που κυκλοφορεί σε LP, CD και digital περιλαμβάνει 7 οργανικές jazz συνθέσεις. Ο Γιώργος Κοντραφούρης επισκέπτεται την κλασική φόρμα του πιάνο-τρίο και εξερευνά το πιάνο ως μέσο ανασκόπησης των μουσικών αναμνήσεων της μακρόχρονης και δημιουργικής καλλιτεχνικής πορείας του.
Kontrafouris Trio Photo II
Ένα άλμπουμ ήρεμης δύναμης που προσφέρεται για πολλαπλές ακροάσεις. Η πρώτη live παρουσίαση του άλμπουμ έγινε στο Birdland Theatre στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στις 2 Φεβρουαρίου 2020. Μέσα στη χρονιά θα προγραμματιστεί live παρουσίαση του άλμπουμ και στην Ελλάδα, σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

George Kontrafouris Trio - The Passing (official audio)


7. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι από το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ των Terrapin του Βασίλη Αθανασιάδη (ex Νo Man’s Land ect) με τίτλο "Zero Repercussions", που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.
TERRAPIN

Terrapin - (Prolonged Accusation) Mind Probe


8. Οι ASTRODOT αποτελούν ένα rock συγκρότημα από μουσικούς με αυθεντική λατρεία για τη rock και τα παρακλάδια της, με πολλά χρόνια μουσικής διαδρομής, με τα μέλη τους να έχουν ζήσει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Η μπάντα αποτελείται από τους: Tommie Bouzianis (Guitars, lead and backing vocals) , Billy Knight (Lead Vocals, Piano, Keyboards, Djembe) George Matt (bass guitar), Chris Toumanidis (Drums), Xenia Tunes (Backin’ Vocals).
Astrodot
Το ομώνυμο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ “Astrodot”, αποτελείται από κομμάτια-συνθέσεις της μπάντας αλλά και δύο διασκευασμένα αγαπημένα κομμάτια, το Sarajevo και το Satelllite of Love. Κυκλοφορεί και αυτό σε όλες τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες.

Προτείνουμε το “Ages” στο 35.40
Astrodot - Astrodot (Full Album//Official Audio)


9. Tο Acoustic & Electric Growls του Paul Karapiperis είναι ένα άλμπουμ που μας προσφέρει απλόχερα κάτι το διαφορετικό σε σχέση με το μέχρι τώρα blues ύφος του καλλιτέχνη.
Paul Karapiperis
Συνάμα έχουμε εμπλουτισμένες ενορχηστρώσεις με προσθήκη περισσότερων ιδιαίτερων μουσικών οργάνων και με διάθεση ανάμειξης παραδοσιακών ήχων και αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Paul karapiperis – a place in your brain. Ακούστε ΕΔΩ


10. Λίγα χρόνια μετά τη δισκογραφική τους εργασία Aleli - De Creta a Buenos Aires, που κυκλοφόρησε από την Enja Record στο Μόναχο (έχει εξαντληθεί), ο διεθνούς φήμης Αργεντινός μαέστρος Luis Borda, από τους λαμπρότερους εκπροσώπους του Tango Nuevo στην Ευρώπη και τον κόσμο και η Ελληνίδα ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη, με την ποιότητα και το ιδιαίτερο αισθητικό της ήθος, μας παρουσιάζουν μια συλλογή με τον ανθό της κοινής τους μουσικής πορείας. Τραγούδια που γεννήθηκαν και ταξίδεψαν μέσα από πλήθος «συναντήσεων και αποχαιρετισμών» των δύο καλλιτεχνών, στο Μόναχο, στην Αργεντινή, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη…
Encuentros y Despedidas cover
Στο άλμπουμ Encuentros y Despedidas («Συναντήσεις και Αποχαιρετισμοί») εμπεριέχονται παλαιότερες συνθέσεις με νέες ενορχηστρώσεις (cd Aleli, De Creta a Buenos Aires), καινούρια τραγούδια (Noche de Tango, Un poquito de amor) και διασκευές (Ερωτόκριτος, Αγρίμια, La Pastora, Volver), ενώ στο έντυπο συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των στίχων των τραγουδιών (κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd).

"Un Poquito de Amor" - Luis Borda/Georgia Velivasaki


11. Η solo τραγουδίστρια και υποψήφια για Grammy παραγωγός HARLOE, κυκλοφορεί το πρώτο της EP album με τίτλο ‘Rivers Run Dry’.
HARLOE
Το album αποτελείται από 90s ήχους και ελαφριές RnB μελωδίες όπου σε συνδυασμό με την υπέροχη φωνή της Harloe, τα κομμάτια αγγίζουν σίγουρα τους ακροατές! Βασικός συνεργάτης της Harloe σε αυτό το άλμπουμ είναι ο πολυβραβευμένος και πολυπλατινένιος στιχουργός και παραγωγός Fred Ball (Rihanna, Ariana Grande, Beyoncé, Jay Z).

HARLOE - Rivers Run Dry


12. Έκτη Αίσθηση - Φεύγω - Νέο Promo Single
Ekti Aisthisi Fegvo 2 Track Digital EP Promo Banner
«Φεύγω……Το δεύτερο τραγούδι μας, με σαφείς και πραγματικές οικολογικές ανησυχίες, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, από εμάς το αδηφάγο, αυτοκαταστροφικό είδος, τον άνθρωπο….Ανησυχίες, όπου δεν κρύβονται πίσω από κανένα προσωπείο πολυεθνικών συμφερόντων, και αποβλέπουν μόνο στην προσωπική αφύπνιση του καθενός από εμάς, πρώτα σαν μονάδα και μετά σαν σύνολο, μήπως και στο τέλος καταφέρουμε να αναστρέψουμε την αυτοκαταστροφή…………Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι….αλλά…επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…………….ας ελπίσουμε…..Προβληματιστείτε ελεύθερα ….!! Enjoy»

Έκτη Αίσθηση - Φεύγω (Official Video)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!