Η θρυλική Λιλιπούπολη έρχεται με 100 συντελεστές στο Christmas Theater

Ταξίδι στον χρόνο με την μουσική παράσταση «Εδώ Λιλιπούπολη – Τα τραγούδια» (για παιδιά́ και ... έξυπνους μεγάλους!).
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

100 συντελεστές επί σκηνής θα παρουσιάσουν την θρυλική Λιλιπούπολη στο Christmas Theater (Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου) το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου. Ερμηνευτές της μουσικής παράστασης «Εδώ Λιλιπούπολη – Τα τραγούδια» (για παιδιά́ και ... έξυπνους μεγάλους!) είναι οι : Σαβίνα Γιαννάτου, Δώρος Δημοσθένους, Λένια Ζαφειροπούλου, Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Την ορχήστρα Ventus Ensemble διευθύνει ο Νίκος Χριστοδούλου.

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Μαριανίνας Κριεζή. Μουσική: Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Χριστοδούλου. Δημιουργία: Ρεγγίνα Καπετανάκη. Συμμετέχει η παιδική-νεανική χορωδία Rosarte. Διεύθυνση χορωδίας Ρόζη Μαστροσάββα. Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

Μια παραμυθένια παράσταση γεμάτη όνειρα και αναμνήσεις έρχεται στο Christmas Theater, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου, με τις ερμηνείες της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δώρου Δημοσθένους, της Λένιας Ζαφειροπούλου και του Τάση Χριστογιαννόπουλου.

Εδώ Λιλιπούπολη. Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά που συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (1976-1980) και μεγάλωσε ως σήμερα γενιές και γενιές, ξαναζωντανεύει και μας παρασύρει στον κόσμο των αγαπημένων τραγουδιών, σε μουσική Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου και στίχους της Μαριανίνας Κριεζή.

IMG_2333.jpeg

Το «Εδώ́ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική́ ραδιοφωνική́ σειρά́ που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε έως το 1980. Τη σειρά́ μετέδιδε το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο εκείνη την περίοδο διηύθυνε ο Μάνος Χατζιδάκις. Η εκπομπή θεωρείται «θρυλική́», για την πρωτοτυπία, την ποιότητα και την επιδραστικότητά της.

Το 1975 ο Μάνος Χατζιδάκις ανέλαβε τη διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματός της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ανάμεσα στα σχέδιά του ήταν η δημιουργία μιας παιδικής εκπομπής, τη δημιουργία της οποίας ανέθεσε στην προσωπική́ του φίλη Ρεγγίνα Καπετανάκη.

Η τελευταία, με τη βοήθεια της παιδοψυχολόγου Ελένης Βλάχου, δημιούργησαν ένα αρχικό́ πλάνο του κόσμου της «Λιλιπούπολης» και τον παρουσίασαν στον Χατζιδάκι. Ο Χατζιδάκις ενθουσιάστηκε με την ιδέα, έδωσε την άδεια κι έθεσε υπό την προστασία του τη νέα σειρά́, που ξεκίνησε το καθημερινό ταξίδι της στα ερτζιανά το 1976.

Η μουσική της εκπομπής ήταν επενδυμένη με τραγούδια που είχαν ευρηματικότατους στίχους με την υπογραφή της Μαριάννας Κριεζή́. Μια σειρά́ νέων καλλιτεχνών όπως οι Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Κυπουργός και Νίκος Χριστοδούλου, συνέθεσαν τις μουσικές ενώ τα ερμήνευσαν οι Σπύρος Σακκάς, Σαβίνα Γιαννάτου και Αντώνης Κοντογεωργίου.
Μικρά́ και μεγάλά παιδιά́ λάτρεψαν τον κόσμο της Λιλιπούπολης και τα καμώματα των κατοίκων της. Η Λιλιπούπολη ήταν μια "παιδική́" (όχι όμως παιδιάστικη) εκπομπή́, καμωμένη "για παιδιά́ και έξυπνους μεγάλους”, η οποία λατρεύτηκε, αλλά́ και πολεμήθηκε, ίσως επειδή́ ασκούσε κριτική́ χωρίς διακρίσεις σε πρόσωπα και θεσμούς. Δημιούργησε ένα καινούργιο παραμύθι που εμπεριείχε την αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό́ και το όμορφο με το κακό́ και το άσχημο, με σύγχρονους αλλά και παλιούς «καλούς» και «κακούς», με ξύλινες κουτάλες, μυστικές συνταγές, μαγικά́ δέντρα αλλά και ευρηματικούς επιστήμονες που κάνουν πραγματικότητα τις συλλογικές και ατομικές μας φαντασιώσεις, με μάγισσες, αοράτους ελέφαντες, μαγευτικές τοποθεσίες με παραμυθένια τοπωνυμία.

Οργάνωση Παραγωγής: Cricos

IMG_2332.jpeg

Πληροφορίες

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ – ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 15.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00
CHRISTMAS THEATER
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ 137)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 211 7701700
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 7701700, www.more.com, www.ct.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 40 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 35 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 30 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 25 ευρώ
Δ ΖΩΝΗ: 20 ευρώ
Ε ΖΩΝΗ: 15 ευρώ, Φοιτητικό – Ανέργων – Πολυτέκνων: 12 Ευρώ
ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 21117701700): 12 ευρώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 211 7701700
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700, www.ct.gr & www.more.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!