Η «Ηλεκτρική Καρέκλα» του Γιάννη Αγγελάκα στο Ηρώδειο

«Ένα όνειρο θερινής νυκτός θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου στο αγαπημένο Ηρώδειο»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει στο Ηρώδειο, τρία χρόνια μετά τη μυσταγωγική μουσική παράσταση «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη το 2020, για να παρουσιάσει τραγούδια από όλη την πορεία του, καθώς και σάουντρακ που έχει γράψει για ταινίες, με μια διαφορετική προσέγγιση προσαρμοσμένη ή και απροσάρμοστη στον χώρο του ρωμαϊκού ωδείου.

Ο ίδιος προχώρησε σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χαρακτηρίζει τη συναυλία του «ένα όνειρο θερινής νυκτός» που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου. 

θθθ.jpg

Η ανάρτηση του Γιάννη Αγγελάκα

«Αγαπώ το Ηρώδειο, όχι για την καλλιτεχνική ή την κοσμική του αίγλη αλλά γι’ αυτό το δαιμόνιο, τρυφερό και ανατρεπτικό πνεύμα που ένιωσα να μ’ αγκαλιάζει και τις δύο φορές που βρέθηκα να τραγουδώ μέσα στον μαγεμένο χώρο του (με τον Ψαραντώνη το 2011 και με τον Βελιώτη το 2020).

Αμέσως μετά την παρουσίαση των Λύκων στη χώρα των θαυμάτων είχα κιόλας αρχίσει να ονειρεύομαι ένα ακόμα βράδυ με τους 100º C πλαισιωμένους από τρία εγχορδα (βιολί, βιόλα, τσέλο) και το πολυφωνικό σχήμα Διώνη, όπου θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε τραγούδια από τα σάουντρακ που είχα ηχογραφήσει ή από την εποχή της ορχήστρας των Επισκεπτών ή και να διασκευαστούν άλλα τραγούδια από τις Τρύπες μέχρι σήμερα.

Ένα μουσικό σύνολο που πρακτικά ήταν αδύνατο, για οικονομικούς κυρίως λόγους, να κυκλοφορεί και να δίνει συχνά συναυλίες στη μικρή φτωχική μας χώρα. Ένα όνειρο θερινής νυκτός λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου στο αγαπημένο Ηρώδειο κι ευχαριστούμε γι' αυτό το Φεστιβάλ Αθηνών.

100°C : Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα, Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι.
Τρίο εγχόρδων (υπό την επιμέλεια του Νίκου Βελιώτη): Άγγελος Μαστραντώνης - Βιολί, Στέλιος Παπαναστάσης - Βιόλα, Wieruszka Kidżeski - Βιολοντσέλο

Πολυφωνικό σχήμα Διώνη: Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση και Ανθή Κύρκου

Την επιμέλεια του ήχου έχουν ο Γιώργος Ταχτσίδης και ο Μίμης Κωνσταντινίδης.

Επιμέλεια φωτισμού: Μελίνα Ζερβάκη.





Εισιτήρια στον παρακάτω σύνδεσμο»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!