Η ΕΕΜΛ τιμά τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο με Βραβείο Διεθνούς Παρουσίας 2018

Η Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας του απονέμει το βραβείο «Προσωπικότητα που προβάλλει το πολιτιστικό γόητρο της Ελλάδας στον έξω κόσμο» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Η ΕΕΜΛ τιμά τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο με Βραβείο Διεθνούς Παρουσίας 2018 Φωτογραφία: NDP Photo Agency
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος βραβεύεται από την Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας, με το βραβείο «Προσωπικότητα που προβάλλει το γόητρο της Ελλάδος στον έξω κόσμο».

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, στο πλαίσιο της απονομής των ετήσιων βραβείων της Εταιρείας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το πολύπλευρο ταλέντο του βιρτουόζου πιανίστα και η χαρακτηριστική ικανότητά του να κινείται με άνεση από το κλασικό ρεπερτόριο και τη διεύθυνση Ορχήστρας έως τη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο από σημαντικά Μέσα, όπως οι Times του Λονδίνου, η Le Monde, η Corriere della Serra, η Independent κ.α. Αποτελώντας έως σήμερα ένα από τα σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού δυναμικού της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας ECM, οι δίσκοι με τις μουσικές συνθέσεις του έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, με κάποιους από αυτούς να παραμένουν επί εβδομάδες στο top10 του Αμερικανικού billboard. Παράλληλα, έχοντας συνεργαστεί με κάποιες από τις σημαντικότερες Συμφωνικές Ορχήστρες του κόσμου, όπως η Philharmonia Symphony Orchestra, η Czech Philharmonic, η Royal Stockholm Philharmonic, η Houston Symphony Orchestra κ.α., έχει ερμηνεύσει κάποια από τα πιο απαιτητικά έργα της πιανιστικής φιλολογίας σε σπουδαία μουσικά κέντρα του κόσμου. Ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του ήταν η πολυετής συνεργασία του με τον Vladimir Ashkenazy και τη Φιλαρμονική του Λονδίνου σε κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Ραχμάνινοφ. Με σπουδές σε κάποια από τα σημαντικότερα μουσικά ιδρύματα του κόσμου, όπως η Julliard της Νέας Υόρκης, σε συνδυασμό με τις φιλοσοφικές σπουδές και ενασχολήσεις του κατά την πολυετή διαμονή του στο Παρίσι, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, από νωρίς, αναδείχθηκε και αναγνωρίστηκε ως μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, με αξιοσημείωτους μουσικούς αλλά και πνευματικούς συγκερασμούς, προσφέροντας με το ταλέντο του διεθνείς αναγνωρίσεις και προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της βραδιάς βράβευσης, ο βιρτουόζος πιανίστας θα ερμηνεύσει κάποια από τα πιο απαιτητικά και δεξιοτεχνικά έργα του Λιστ:

- Μεφίστο Βαλς (Mephisto -walzer)

- Σπουδή υπερβατικής δυσκολίας / Etude d'execution transcendante, No 8 (Wilde Jagd)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!