Η «Αθηναϊκή» Ραβέννα του Ricardo Muti

Μ. Θεοδωράκης, Λ. Καβάκος, Β. Τσαμπρόπουλος και Ν. Καραντζή για την Ελλάδα στο φετινό φεστιβάλ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Φεστιβάλ της Ραβέννα ιδρύθηκε το 1990 από την Maria Cristina Mazzavilani, σύζυγο του διεθνούς φήμης μαέστρου Riccardo Muti. Αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα Φεστιβάλ της Ευρώπης έχοντας φιλοξενήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής: Pierre Boulez, Claudio, Abbado, Chung, Gavazzeni, Lorin Maazel, Valery Gergiev, Zubin Mehta, Georg Solti, Giuseppe Sinopoli, Carlos Kleiber, and Georges Prêtre, Martha Argerich, Maurizio Pollini.

Φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια του και, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, δημιουργεί γέφυρες με τον Ελληνικό μουσικό πολιτισμό παρουσιάζοντας μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα, ξεχωριστός καθένας στο είδος του. Τον βιρτουόζο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο (12/6), τον βιρτουόζο πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο (28/6) και την κορυφαία υμνωδό Νεκταρία Καραντζή (27 & 28/6), ενώ ειδικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη ήδη πραγματοποιήθηκε με την παρουσίαση του «Ζορμπά» (7/6).

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Ραβέννα, ειδικό αφιέρωμα στην ορθόδοξη βυζαντινή υμνολογία από γυναικεία φωνή, αυτή της Νεκταρίας Καραντζή.
ravenna festival
Ο ίδιος ο Ricardo Mutti, στο ίδιο πλαίσιο των «δρόμων της Φιλίας» του Φεστιβάλ της Ραβέννα, πρόκειται να παρουσιάσει στις 9/7 στο Ηρώδειο την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, συνενώνοντας υπό την μπαγκέτα του, Έλληνες και Ιταλούς μουσικούς και χορωδούς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!