H Τσαλιγοπούλου θα τραγουδήσει Απόστολο Καλδάρα σε δίσκο

(VIDEO) «Ο Απόστολος Καλδάρας είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η «βαρκούλα» θα «ξανασαλπάρει απαλά…»

Τα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα υπήρχαν πάντα στις επιλογές της Ελένης Τσαλιγοπούλου, τόσο στους δίσκους, όσο και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων. Δισκογραφικά βέβαια, πέρα από κάποιες συμμετοχές, η ερμηνεύτρια δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα μια ολοκληρωμένη δουλειά με τραγούδια του κορυφαίου λαϊκού συνθέτη.

Το 1990 συμμετείχε με έξι τραγούδια σε ένα δίσκο αφιερωμένο στον Απόστολο Καλδάρα, μαζί με τον Ανδρέα Καρακότα, τον Μιχάλη Παπαζήση, τον Χρήστο Μητρέντζη και τον Κώστα Καλδάρα που είχε τη μουσική επιμέλεια, το 1992 ξανατραγούδησε τον «Πυρετό», στο «Μισό φεγγάρι» της, έξι χρόνια μετά, η επανεκτέλεσή της στο «Μην περιμένεις πια» ήταν για πολλούς μήνες στα «top» της εποχής, ενώ το 2014 το ίδιο τραγούδι βρήκε θέση και στον κοινό, ζωντανό της δίσκο με την Μελίνα Κανά.

Η ευχάριστη είδηση είναι πως, όπως ανακοίνωσε η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ 3, που προβλήθηκε αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, μετά από όλη αυτή την κατάσταση που περνάμε, σκοπός της είναι, να ηχογραφήσει ένα δίσκο με τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα. «Ο Απόστολος Καλδάρας είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης», είπε χαρακτηριστικά, για να τραγουδήσει στη συνέχεια τον «Γυάλινο κόσμο» σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Την συνόδευσαν οι μουσικοί: Ηρακλής Βαβάτσικας (ακορντεόν), Τριαντάφυλλος Χαλκιάς (μπουζούκι), Δημήτρης Σφίγγος (κιθάρα) και Μίλτος Τσαλιγόπουλος (κοντραμπάσο).

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα, που προέρχεται από την ανάρτηση ολόκληρης της εκπομπής από το κανάλι του «Aetos 68» στο youtube.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!