Γιάννης Χαρούλης και Κωστής Μαραβέγιας - Τα σίγουρα « sold out »

Μαζί με την Νατάσσα Μποφίλιου αποτελούν τα πιο «βαριά χαρτιά» της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Χαρούλης και Μαραβέγιας ξεκινούν τις εμφανίσεις τους από…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Προέρχονται από ένα «γεμάτο» χειμώνα με 30 τουλάχιστον «κατάμεστες» παραστάσεις. Ο πρώτος ξεκινά την Τρίτη 7 Ιουνίου, όπου θα παρουσιάσει στιγμές από το καινούριο του δίσκο και την συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου , αλλά και παλαιότερες προσωπικές του καταθέσεις όπως και διαμάντια του «παρελθόντος» που με τη φωνή και τη ψυχή του αποκτούν φρέσκο αέρα και ένταση.

Αυτό που λείπει στον Χαρούλη, είναι ένα οικουμενικό τραγούδι , πάνω στο οποίο πέρα από τις δημιουργικές ζυμώσεις που θα προκαλέσει, θα δώσει πάτημα στον ερμηνευτή να απλώσει τα φτερά του σε ευρύτερα ακροατήρια . Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο Χαρούλης, πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, διαθέτει έναν πολυάριθμο και σημαντικό πυρήνα πιστών ακροατών , που με τον καιρό ολοένα και πληθαίνει.

Να σημειωθεί ότι την αμέσως επόμενη μέρα, Τετάρτη 8 Ιουνίου ο Χαρούλης θα βρεθεί στη Βαβυλωνία του πολυχώρου Μύλος στη Θεσσαλονίκη .

Ο Κωστής Μαραβέγιας διαδέχεται τον Χαρούλη στην Τεχνόπολη την Πέμπτη 16 Ιουνίου σε μια συναυλία κόντρα στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα των ημερών μας. Με πολλούς προσκεκλημένους και φυσικά τη μπάντα του, τους Maraveyas I legal που θα ανάψουν το φυτίλι της μαραθώνιας συναυλίας.

Ο Μαραβέγιας κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τον Χαρούλη αλλά ακολουθεί διαφορετικά μονοπάτια. Δεν έχει το φωνητικό χάρισμα του δεύτερου, αλλά υπερτερεί σε ανατρεπτικότητα και «διεθνιστικές» μουσικές διαθέσεις. Και αυτός διαθέτει φανατικούς «οπαδούς» και εκτιμητές.

Χαρούλης και Μαραβέγιας θα έχουν κι άλλες συναυλίες στο καλοκαίρι αλλά και μακρά πορεία στην δισκογραφία και το τραγούδι μας γενικότερα.

Έχουν καθιερωθεί με το «σπαθί» τους στο νεολαιίστικο «ψαγμένο» ακροατήριο... αλλά τα δύσκολα έρχονται τώρα. Κάτι μου λέει πως και τα φόντα έχουν, και την γνώση αλλά και τη «μαγκιά» να πάνε ακόμα πιο μπροστά με αξιώσεις και δίχως εκπτώσεις.


Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Αθήνα


















ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!