Φρανκ Ζάππα: Το "Valley Girl" σε βίντεο κινουμένων σχεδίων 40 χρόνια μετά

«Συναρπαστικό, τρομακτικό, υπερβολικό και συγκινητικό…»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Γιορτάζοντας την 40ή επέτειο από την κυκλοφορία του SoCal ύμνου του Frank Zappa, «Valley Girl», η Zappa Records/Ume κυκλοφόρησε το πρώτο μουσικό βίντεο για το τραγούδι, το οποίο περιλαμβάνει κάποια animation από τα Fantoons Animation Studios του L.A.

Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Καλκάνο και Μαριφερνάντα Φουέντες, το βίντεο είναι ένα γεμάτο από το νέο ταξίδι στην κουλτούρα SoCal της δεκαετίας του ‘80 σε 2d animation. Ο Ζάππα φαίνεται ξαπλωμένος στο πίσω μέρος ενός κάμπριο με ένα κανίς μαζί του που κινείται στους δρόμους του Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’80.

Frank Zappa, Moon Zappa - Valley Girl

‘’Συναρπαστικό, τρομακτικό, υπερβολικό και συγκινητικό… η δημιουργία ενός βίντεο για το «Valley Girl», ήταν όλα αυτά!» είπε ο Καλκάνο στο Cartoon Brew. "Ένιωσα ότι είχαμε τον Frank Zappa να κοιτάζει λέγοντας "καλύτερα να μην το γαμήσεις αυτό." Τι απίστευτη εμπειρία."

Ο Φουέντες πρόσθεσε, «Η δουλειά του Ζάππα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και νομίζω ότι η μοναδικότητα της βρίσκει στα κινούμενα σχέδια ένα καλό ζευγάρι… Ωστόσο, καθ' όλη τη διάρκεια του βίντεο η καρδιά μου χτυπούσε σαν να καθόμουν για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα βόλτα!»

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι λέει ότι η 14χρονη κόρη του Moon Unit Zappa ζήτησε να συνεργαστεί με τον πατέρα της για να περάσει περισσότερο χρόνο με τον μουσικό. Για να τραβήξει την προσοχή του, ο γιος του Zappa έβαλε ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα του στούντιο του ζητώντας να εμφανιστεί στο επόμενο άλμπουμ του.

Το ολοκληρωμένο τραγούδι περιλαμβάνει ένα ρεφρέν που τραγούδησε ο Φρανκ, με την Μουν να λέει τις πιο ειρωνικές φράσεις της ημέρας: “Barf Out”, "Gag me with a spoon" και το "I’m sure... με μια υπερβολική κοριτσίστικη προφορά στη διάλεκτο του δρόμου (σλαγκ), όλες σε ένα κομμάτι που έγινε γρήγορα εμβληματικό στην πορεία του Ζάππα.

Και τώρα, χάρη στους Fantoons και τη Zappa Records, το θρυλικό τραγούδι έχει επιτέλους ένα αντάξιο βίντεο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!