Eurovision 2020: Τελικά δεν τη γλυτώνουμε με τίποτα!

Θα δούμε και τους 41 καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στον φετινό, ακυρωθέντα 65ο διαγωνισμό.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε και τα νούμερα, αναφέρομαι στις μετρήσεις τηλεθέασης και πουθενά αλλού.

Ο κορονοϊός ακύρωσε την Eurovision 2020 αλλά η EBU, που δικό της σπίτι ο «θεσμός» και πρέπει να το κρατήσει όρθιο, διοργανώνει δίωρο σόου Eurovision με την ονομασία «Europe Shine A Light».

Το πρόγραμμα θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 το ερχόμενο Σάββατο, 16 Μαΐου, στις 22.00. Θα παρουσιαστούν βιντεοσκοπημένα και τα 41 τραγούδια, 30 δευτερόλεπτα από το καθένα, με τα πιο δυνατά σημεία του τραγουδιού, λένε οι διοργανωτές, κάτι σαν… βρείτε εσείς τον χαρακτηρισμό, ανάλογα με την αισθητική και τις καταβολές σας.

Παρουσιαστές της βραδιάς που δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα- θα είναι οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit, οι οποίοι την 16η Μαΐου θα παρουσίαζαν κανονικά τον τελικό της 65ης Eurovision. Η ΕΡΤ αναζητά τον εκλεκτό που θα «προλογίζει» το γεγονός, αντικαταστάτη των Γιώργου Καπουτζίδη και Μαρίας Κοζάκου, που ήταν προγραμματισμένοι για τη θέση αυτή.

Εκτός, όμως, από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, η EBU ετοιμάζει και μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά με τίτλο «Eurovision Heroes», με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό. Ανάμεσά τους η Έλενα Παπαρίζου που κατέκτησε την πρώτη θέση στον 50ό διαγωνισμό του 2005 με το τραγούδι «My Number One» και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία το 2018 κατέλαβε τη δεύτερη θέση για την Κύπρο με το «Fuego».

Μεταξύ μας, τα τελευταία χρόνια, ξεχώρισαν θετικά, ειδικά η πρώτη, σαν τις «μύγες» μες το «γάλα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!