Δημήτρης Ζερβουδάκης: Κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο “Abo Johnny”

Από τον επερχόμενο δίσκο «Του Τρελού Η Ανάσα»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συνεχίζει να δημιουργεί με συνέπεια και πάθος για την τέχνη του, ακολουθώντας απαρέγκλιτα την ανεξάρτητη πορεία του.

Καρποί συνεργασιών με ταλαντούχους καλλιτέχνες που μοιράζονται την ίδια αισθητική, είναι ξεχωριστά τραγούδια που έρχονται να προστεθούν στο πλούσιο, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά ρεπερτόριο του.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα ψηφιακά (19 Οκτωβρίου) και σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του Δημήτρη Ζερβουδάκη στη φιλόξενη σκηνή του Σταυρού (26/10 και 2/11) το πρώτο τραγούδι του επερχόμενου δίσκου του που θα έχει τίτλο «Του Τρελού Η Ανάσα».

Το πρώτο τραγούδι του album που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει τίτλο “Abo Johnny”, σε ερμηνεία και στίχους του τραγουδοποιού και μουσική του εξαιρετικού σχήματος M.O. Nomad του Θεμιστοκλή Μπέκου, από τον «εκτός των τειχών» Τύρναβο.

O Δημήτρης Ζερβουδάκης μίλησε στο Ogdoo.gr και στην Κίκα Ρόκα για το τραγούδι “Abo Johnny”, καθώς και για το album «Του Τρελού Η Ανάσα» που θα κυκλοφορήσει σταδιακά, τραγούδι, τραγούδι και η κυκλοφορία του θα ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον, καταρχάς μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες διακίνησης της μουσικής, παγκοσμίως.

«Μέσα στο εγγύς χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται στο σύνολό της η πρόταση και θα είναι στην διάθεσή σας καταρχάς, Αυτόν το χειμώνα λοιπόν ερχόμαστε με νέα δισκογραφική πρόταση καταρχάς. Του τρελού η ανάσα….

Μια πρόταση που θα ολοκληρώνεται σταδιακά και θα κυκλοφορεί τμηματικά στη διάρκεια του γόνιμου χειμώνα που έρχεται. Μια σύμπραξη με την «παρέα» του «Περί μπάζων και λοιπών απορριμμάτων» με την οποία συναντιόμαστε εκ νέου μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια. Θωμάς, Ευριπίδης και Θεμιστοκλής Μπέκος (Μ.Ο ΝΟΜΑD) υπογράφουν ένα μεγάλο δημιουργικό κομμάτι αυτής της δουλειάς, μαζί μου. Συνεισφέρει ο Δημήτρης Χατζάκος με ένα πανέμορφο τραγούδι καρδιάς. Ξεκινάμε λοιπόν με δύο νέα τραγούδια. «Abo Johny»… ο πατέρας του Τζώνυ, η πρώτη μας ιστορία και Του τρελλού η ανάσα η δεύτερη.»
zervoydakis studio
Σε προσωπικό σχετικό του σημείωμα, που αναφέρεται στην νέα δισκογραφική του δουλειά ο Δημήτρης Ζερβουδάκης σημειώνει:

«Φαντασθείτε λοιπόν...Τον Θέμη Μπέκο (Μ.Ο. ΝΟΜΑD) τον γνώρισα πριν από 10 και πλέον χρόνια όταν ο ίδιος ήταν μόλις 10 ετών! Ο μικρός γιός του φίλου μου Θωμά και της Αυγής! Σήμερα συνυπογράφουμε αυτό το τραγούδι! Τραγούδι των ημερών μας αγαπητοί φίλοι. Στον Θέμη ανήκει η σύνθεση, η παραγωγή και ηχοληψία του "Αbo Johnny". Oι ηχογραφήσεις μας ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκαν στον Τύρναβο.

Στα φωνητικά είναι όλη η παρέα, όλη η νέα «σειρά»! Μαριάνθη, Παυλίνα, Ευριπίδης, Θέμης... Η απίθανη «οπτικοποίηση» του τραγουδιού ανήκει σε μια περίφημη ομάδα επίσης νέων παιδιών (ROΟF TOP STUDIO). Στον ένα και μοναδικό ρόλο ο Κωνσταντίνος Τσιακκαρής ο οποίος κατάγεται από τα κατεχόμενα της πολύπαθης Κύπρου!

O καρτερικός μας φίλος Abo Johnny (Mohamed Hasan) από το Χαλέπι της Συρίας μας χάρισε ανθρωπιά σε μια κορυφαία, οριακή στιγμή της ζωής του. Για αυτόν και την οικογένειά του λοιπόν, ανταποδίδουμε! Δεν μας νικάει ο φόβος και η μισαλλοδοξία. «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο...».

Ο άνθρωπος από τον οποίο εμπνεύστηκε τους στίχους του τραγουδιού “Abo Johnny” ο Δημήτρης Ζερβουδάκης είναι πρόσφυγας από το Χαλέπι της Συρίας Mohamed Hasan, που ο καλλιτέχνης γνώρισε σε ένα ερειπωμένο εργοστάσιο, χώρο στον οποίο είχε καταφύγει με την οικογένειά του και εντυπωσιάστηκε από την αξιοπρέπεια, τη δύναμή και το σεβασμό που απολάμβανε από την κοινότητα του.

Ο Mohamed δεν επιθυμεί μια νέα αρχή, επιθυμεί να επιστρέψει στο πάτριο έδαφος, νοσταλγεί τη χώρα του, όπως όλοι οι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν βίαια από τον τόπο τους.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης μιλά μέσω του “Abo Johnny” για την απόγνωση αυτών των ανθρώπων, παίρνοντας θέση για ένα ζήτημα που διχάζει, ενώ έπρεπε να ενώνει τους ανθρώπους, των οποίων η μοίρα ως γνωστόν είναι απρόβλεπτη και η ζωή τους ευμετάβλητη.


Στίχοι / Ερμηνεία : Δημήτρης Ζερβουδάκης
Μουσική παραγωγή / Σύνθεση : M.O. Nomad
Σκηνοθεσία / Εικονοληψία : RoofTop Studio
Ηχογράφηση / Μίξη / Mastering : M.O. Nomad (Θέμης Μπέκος)
Ηθοποιός : Κωνσταντίνος Τσιακκαρής

Τον Δημήτρη Ζερβουδάκη μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου τα δύο προσεχή Σάββατα 26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!