«Από τον Μάρκο… για τον Μάρκο…» στους 100,6 Fm

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Τραγούδια που αφιερώθηκαν στον Βαμβακάρη, «μπερδεμένα» με δικές του δημιουργίες, ανέκδοτες ηχογραφήσεις και εμπνευσμένες διασκευές.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στις 8 Φεβρουαρίου 1972 έφυγε από τη ζωή ο θεμελιωτής του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, ο Μάρκος Βαμβακάρης. Μ’ αυτή την αφορμή χθες βράδυ στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων, στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6, ακούστηκε ένα μεγάλο μέρος από τα τραγούδια που γράφτηκαν από άλλους ξεχωριστούς συνθέτες και στιχουργούς και αφιερώθηκαν στον Μάρκο Βαμβακάρη, μετά το θάνατό του, «μπερδεμένα» με δικές του δημιουργίες σε νεότερες εκτελέσεις, ανέκδοτες ηχογραφήσεις και εμπνευσμένες διασκευές. Ένα «Γράμμα στο Μάρκο Βαμβακάρη» των Σταύρου Ξαρχάκου και Νίκο Γκάτσου, με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Δέσπω Διαμαντίδου, με στάση στους «Μπαξέδες» των Δήμου Μούτση και Μάνου Ελευθερίου με τη Βίκυ Μοσχολιού, στη «Σύρο» με τη φωνή του Στέλιου Βαμβακάρη και σε πολλούς ακόμα «σταθμούς» του ελληνικού τραγουδιού, που χτίστηκαν από τον μεγάλο λαϊκό δημιουργό ή αφιερώθηκαν σε αυτόν…


Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής εστάλησαν δεκάδες μηνύματα, τόσο από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όσο και από την Ολλανδία, αλλά και τον μακρινό Καναδά, από ακροατές που άκουσαν το αφιέρωμα μέσω της διαδικτυακής μετάδοσης.


Στην εκπομπή μίλησε τηλεφωνικά η σημαντική λαϊκή τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου, τόσο για τη συμμετοχή της στο μεγάλο αφιέρωμα στο Μάρκο, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Ηρώδειο, όσο και για την εμφάνισή της σήμερα το βράδυ στη «Μαύρη Τρύπα» στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αλλά και να εκφράσουν μουσικές επιθυμίες, τόσο στη διάρκεια της εκπομπής, όσο και πριν ή μετά, μέσω της «ομάδας» αλλά και της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», αλλά και της προσωπικής μου σελίδας στο facebook.


Η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 9 με 10 το βράδυ, από την συχνότητα Fm 100,6 του εθελοντικού ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συχνότητα έχει παραχωρηθεί από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης σε φορείς, συλλόγους, δήμους, αλλά και ιδιώτες οι οποίοι προσφέρουν το μεράκι και τη γνώση τους αμισθί, φιλοδοξώντας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τοπίο στα ερτζιανά…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!