Amy Winehouse: Ακόμα σαρώνει το «Back to Black»

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της έχει κατακτήσει το YouTube
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δέκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της, η μουσική της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) εξακολουθεί να σημειώνει τεράστια επιτυχία. Και συγκεκριμένα το μουσικό βίντεο του «Back to Black» που κυκλοφόρησε το 2007 ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube, γεγονός που την καθιστά μέρος μιας ελίτ ομάδας μουσικών.

Σε σκηνοθεσία του Φιλ Γκρίφιν (Phil Griffin), το ασπρόμαυρο μουσικό βίντεο δείχνει την Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό να παρευρίσκεται σε μια κηδεία για ένα ειδύλλιο που έληξε άδοξα. Γράφτηκε από τον Μαρκ Ρόνσον (Mark Ronson) και την αείμνηστη σταρ εμπνευσμένο από την ταραχώδη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ (Blake Fielder-Civil), ο οποίος την είχε εγκαταλείψει για λίγο για μια πρώην σύντροφό του δύο χρόνια πριν από τη συμφιλίωση και τον γάμο τους το 2007. Τελικά το ζευγάρι χώρισε το 2009.

Σύμφωνα με το People, το «Back to Black», που κυκλοφόρησε στο ομώνυμο άλμπουμ της το 2007, έφτασε αρχικά στο Νο. 25 του βρετανικού pop singles chart εκείνης της χρονιάς, πριν σκαρφαλώσει στο Νο. 8 μετά το πρόωρο τέλος της. Αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές της επιτυχίες ενώ έχει διασκευαστεί πολλές φορές μεταξύ αυτών από την Beyoncé και τον ράπερ Αντρέ 3000 (André 3000) για την ταινία «The Great Gatsby» του 2013.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!