50 χρόνια Μανώλης Μητσιάς στο Ηρώδειο

Ο ερμηνευτής των τραγουδιών των μεγάλων δημιουργών σε μια επετειακή παράσταση εφ' όλης της ύλης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/07/2021
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Μανώλης Μητσιάς είναι από τις πλέον εμβληματικές και διαχρονικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Για πέντε ολόκληρες δεκαετίες υπηρετεί με συνέπεια και αξιώσεις την τέχνη του ως ιδανικός ερμηνευτής των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ποιητών και στιχουργών.

Αυτά τα 50 χρόνια της λαμπρής μουσικής του διαδρομής θα γιορτάσει ο ερμηνευτής με την μεγάλη συναυλία που θα δώσει στις 30 Αυγούστου στο Ηρώδειο.

Ένα ξεχωριστό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς της καλλιτεχνικής πορείας του που συμπίπτουν με φωτεινές στιγμές του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. Το μελωδικό ταξίδι ενός δωρικού, απέριττου αλλά και τόσο ουσιαστικού ταυτόχρονα καλλιτέχνη σε μια μουσική μυσταγωγία ταυτισμένη με το ελληνικό DNA.

Όλα αυτά με όχημα τα μεγάλα εκείνα τραγούδια που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα με τις εξαιρετικές ερμηνείες του, σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Χρήστου Λεοντή, Θόδρου Δερβενιώτη και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Κώστα Βίρβου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και όχι μόνο.

Από την «Ελευσίνα» και το «Ποτέ» μέχρι την «Πιρόγα» και το «Σού 'χω έτοιμη συγγνώμη» κι από τον «Γιάννη τον φονιά» και τη «Μικρή Ραλλού» μέχρι τον «Τρελό» και το «Αυτά τα χέρια»…

Τελευταία ολοκληρωμένη στάση του Μανώλη Μητσιά, ο δίσκος «Συγγνώμη Πόλη μου» σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!