Χρήστος Παπαδόπουλος: «Τo Κόκκινο Ποτάμι» με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Μια μοναδική προσφορά σε cd, με τα τραγούδια και τα ορχηστρικά θέματα της δημοφιλούς σειράς.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης. Δεξιοτέχνης του μπουζουκιού αλλά και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών σε συνεργασία με κορυφαίους ερμηνευτές, έχει επενδύσει με τη μουσική και τα τραγούδια του δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικές παραστάσεις.

Την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, το σάουντρακ που έγραψε για την τηλεοπτική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» κυκλοφορεί αποκλειστικά με τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

«Το Κόκκινο Ποτάμι» σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές που προβλήθηκαν από την ελληνική τηλεόραση την περίοδο 2019 – 2020. Ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας της σειράς είναι τα τραγούδια και τα ορχηστρικά θέματα του Χρήστου Παπαδόπουλου.
02.Ελεωνόρα Ζουγανέλη Χρήστος Παπαδόπουλος
Ήδη, από την αρχή της προβολής της σειράς, το ομότιτλο τραγούδι, σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, κέρδισε τις καρδιές των θεατών.

Τις συγκλονιστικές ιστορίες και εικόνες του Μ. Μανουσάκη που μιλούν για το δράμα του ποντιακού ελληνισμού, έντυσε μουσικά ο Χρήστος Παπαδόπουλος, με μεσογειακούς ήχους που συνδυάστηκαν αρμονικά με την ποντιακή λύρα.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έχει ποντιακή καταγωγή και στο παρελθόν πραγματοποίησε πολλά ταξίδια στη Μικρά Ασία και στον Πόντο. Ως εκ τούτου αυτός ο πλούσιος μουσικός κόσμος του είναι ιδιαίτερα αγαπητός και οικείος και κατάφερε να τον μεταφέρει με λυρισμό και γνήσια συγκίνηση στη μικρή οθόνη.
03.Ιωάννης Παπαζήσης Χρήστος Παπαδόπουλος Θοδωρής Φραντζέσκος
Το cd που μπορείτε να αποκτήσετε με τον Ελεύθερο Τύπο της προσεχούς Κυριακής περιέχει 5 τραγούδια και 12 ορχηστρικά θέματα.

Το «Κόκκινο Ποτάμι» με τη Μαρία Πεΐδη, σε στίχους Γιώργου Θεοδωρίδη (ένας φόρος τιμής στις 300.000 ψυχές που χάθηκαν). Θα περιλαμβάνει, επίσης, ένα τραγούδι αφιερωμένο στην κόρη του συνθέτη, σε στίχους Τούλας Τσιαντή, και το «Χαμηλά δεν μπορώ να πετάω» σε στίχους Στέλλας Βερτινάκη.

Επίσης, δύο τραγούδια, το «Είσ’ η ακριβή μου» και το «Μη λησμονείς, πουλόπο μ’» με τον Αλέξη Παρχαρίδη. Στο δεύτερο συμμετέχουν και οι αδελφοί Τσαχουρίδη. Τα ορχηστρικά είναι ένα πάντρεμα κλασικών ήχων από τσέλα και βιολιά με παραδοσιακά όργανα (ούτι, βιολί, λύρα ).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!