Οι ΤΑΚΙΜ στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

(ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) Όταν οι ΤΑΚΙΜ «ζωγράφισαν» στην Ελληνική Ραδιοφωνία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους, που είχε σαν τίτλο το όνομά τους, στις 21 Ιανουαρίου 2016 οι ΤΑΚΙΜ βρέθηκαν στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για μια ξεχωριστή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Ελληνική μουσική σκηνή στο Δεύτερο Πρόγραμμα» και μεταδόθηκε ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

ΤΑΚΙΜ ιδρύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2001 στην Αθήνα από τον ουτίστα Θωμά Κωνσταντίνου. Η μουσική διαδρομή τους ξεκίνησε - με επίκεντρο τις μουσικές της ανατολικής Μεσογείου, της Ελλάδας και των Βαλκανίων - από την λαϊκή, κοσμοπολίτικη κουλτούρα της τουρκικής «Sanat» μουσικής και την χαρακτηριστική ένταση της βουλγαρικής παράδοσης, πέρασε στην αραβικού τύπου Flamenco, με αρκετά στοιχεία jazz, για να καταλήξει σε παραδοσιακά ακούσματα από τον ελλαδικό χώρο.

Τους «Τακίμ» απαρτίζουν οι Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Μάνος Κουτσαγγελίδης (φωνητικά), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο, φωνητικά), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά, φωνητικά), Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο). Στη συναυλία στην Ελληνική Ραδιοφωνία συμμετείχε και η Αρετή Κετιμέ.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν του Σιδερή Πρίντεζη. Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από την ΕΡΤ 1 στις 2 Δεκεμβρίου 2016 σε σκηνοθεσία του Στάθη Ρέππα.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!