Μουσικό κουτί: Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 6 Απριλίου

Μια μεγάλη φωνή και ένας εκπληκτικός μουσικός και στενός συνεργάτης της
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Ελένη Βιτάλη και ο Χάικ Γιαζιτζιάν άνοιγουν το Μουσικό κουτί της ζωής τους την Τετάρτη 6 Απριλίου στην ΕΡΤ1 στις 22:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται μια από τις συγκλονιστικότερες φωνές που έχουν περάσει ποτέ από το λαϊκό μας τραγούδι την Ελένη Βιτάλη και έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της «έθνικ» μουσικής και σολίστα στο ούτι Χάικ Γιαζιτζιάν.

Ένα μουσικό ταξίδι πέρα από σύνορα που ενώνει την Ανατολή με την Δύση!

Η Ελένη Βιτάλη τραγουδά από μικρή για την αγάπη, τον έρωτα, τον πόνο και την ξενιτειά.« Όταν τραγουδούσα στα πανηγύρια κάλυπτα τα πόδια μου με μαντήλι για να καταλαβαίνουν ότι δεν περνάνε τα παιχνίδια. Ήταν συμβολικό» λέει η ίδια στη συνέντευξη της για τα πρώτα της χρόνια στο τραγούδι! Ερμήνευσε πολλούς σπουδαίους συνθέτες αλλά κάποια στιγμή έκανε την έκπληξη και αποκάλυψε κι ένα άλλο κρυφό της πρόσωπο, το πρόσωπο μιας εξαιρετικής τραγουδοποιού. Με την μοναδική της φωνή μας θυμίζει το ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΩΙ, ΕΓΩ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΑ ΣKYΛAΔIKA, AYTA ΠAΘAINEI MATIA MOY, TAXEIA …

«Το αίμα μου είναι αρμένικο, πατρίδα μου είναι η Συρία και σπίτι μου η Ελλάδα. Ξεκίνησα παίζοντας ευρωπαϊκή μουσική και έπιασα το ούτι όταν ήρθα στην Ελλάδα» δηλώνει ο Χάικ Γιαζιτζιάν που ζει στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια. Μαζί του ταξιδεύουμε στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και της Μεσογείου Αυτοδίδακτος στο ούτι, με δικό του προσωπικό ήχο και βαθειά αισθαντικότητα στη φωνή και το τραγούδι έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερος Έλληνες καλλιτέχνες και έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο..

Στο Juke Box της εκπομπής οι διασκευές της μπάντας του Μουσικού κουτιού όπου τα αγαπημένα της Ελένης Βιτάλη συναντούν τα αγαπημένα του Χάικ Γιαζιτζιάν!

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαϊδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits : Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
μαζί τους οι μουσικοί:
Πνευστά – Πλήκτρα / Γιάννης Δίσκος
Βιολί – φωνητικά / Δημήτρης Καζάνης
Κιθάρες – φωνητικά / Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Drums / Θανάσης Τσακιράκης
Μπάσο – Μαντολίνο – φωνητικά / Βύρων Τσουράπης
Πιάνο – Πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!