Κατερίνα Κούκα: «Είναι πολλά τα τραγούδια που δεν φωτίστηκαν όσο έπρεπε»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η διαδρομή της Κατερίνας Κούκα στο τραγούδι, στην εκπομπή του Σιδερή Πρίντεζη στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σαν σήμερα…

Στις 22 Δεκεμβρίου γεννήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών η Κατερίνα Κούκα…

Η Κατερίνα Κούκα στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα Κούκα ήταν καλεσμένη του Σιδερή Πρίντεζη, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, για μια δίωρη εκπομπή που κάλυψε το σύνολο της διαδρομής της στο ελληνικό τραγούδι, από το 1990 και το δίσκο «Το πρώτο ραντεβού», σε μουσική και στίχους του Θεόδωρου Ποάλα, μέχρι «Τα βήματα», το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε, έως εκείνη τη χρονική περίοδο η ερμηνεύτρια σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.

Του Θέμη Καραμουρατίδη που συνομίλησε τηλεφωνικά με την Κατερίνα Κούκα και τον Σιδερή Πρίντεζη, για τη γνωριμία και τη συνεργασία του με την ερμηνεύτρια, τόσο στο συγκεκριμένο τραγούδι, όσο και στις εμφανίσεις τους, λίγο νωρίτερα, με «Τα λαϊκά του Θέμη» στην «Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά  αλλά και τη δεοδμένη χρονική στιγμή στο «Σταυρό του Νότου» μαζί με την Μελίνα Κανά.

Στα αξιοσημείωτα της εκπομπής είναι πως οι περισσότερες από τις επιλογές του Σιδερή Πρίντεζη ξέφυγαν από τις μεγάλες και πολύ γνωστές επιτυχίες της Κατερίνας Κούκα και στάθηκαν σε λιγότερο γνωστά και ξεχασμένα τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας της. Ακούστηκαν επίσης δυο ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις με τη φωνή της, από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (η πρώτη από εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα στις 17 Φεβρουαρίου 2009, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο και η δεύτερη από τις παραστάσεις της Κατερίνας Κούκα στο «Χάραμα» το 1999).

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή (εκτός από το τραγούδι του Γιάννη Νικολάου «Καταδίκη», που αφαιρέθηκε για τεχνικούς λόγους).

Μπορείτε, εναλλακτικά, να ακούσετε την εκπομπή και στο webradio της ΕΡΤ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!