«Η ζωή είναι στιγμές... σε πρώτο πρόσωπο» Δύο αφιερώματα στον Στράτο Διονυσίου

Δυο εκπομπές για «μια βιογραφία που δεν είναι αγιογραφία»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Η ζωή είναι στιγμές»

Η πρόσφατη κυκλοφορία από τις εκδόσεις «Μένανδρος» της επίσημης βιογραφίας του Στράτου Διονυσίου με τίτλο «Στράτος Διονυσίου – Βάρδος Λαϊκός και Σαλονικιός», που έγραψε και επιμελήθηκε ο Κώστας Μπαλαχούτης, βασισμένος σε συζητήσεις που είχε με τους γιούς του Διονυσίου (Άγγελο, Στέλιο, Διαμαντή) και τη μητέρα τους Γεωργία, έδωσε την αφορμή για δυο παρουσιάσεις στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο της εκπομπής «Η ζωή είναι στιγμές», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Ανδρέας Ροδίτης στην ΕΡΤ 2.

Καλεσμένοι ήταν ο Κώστας Μπαλαχούτης και ο πρωτότοκος γιος του Στράτου, Άγγελος Διονυσίου, που μίλησαν για τη δημιουργία του βιβλίου αλλά και για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή.
Η σκηνοθεσία ήταν του Πέτρου Τουμπή.

«Σε πρώτο πρόσωπο»
Λίγες μέρες μετά, στις 8 Ιουλίου ο Κώστας Μπαλαχούτης φιλοξενήθηκε από τον Δημήτρη Μεϊδάνη και αναφέρθηκε στα περιεχόμενα και τους συντελεστές της βιογραφίας του Στράτου, στο ένθετο του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Σε πρώτο πρόσωπο στο Δεύτερο Πρόγραμμα», όπου συγγραφείς και μεταφραστές μιλούν για το πρόσφατο βιβλίο τους.


Στο βιβλίο μιλούν για τον Στράτο Διονυσίου παλιοί φίλοι και συνεργάτες του, αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες που τον αγάπησαν ή επηρεάστηκαν από το έργο του. Ο Μάκης Μάτσας, ο παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου, ο Δημήτρης Φεργάδης (διευθυντικό στέλεχος της Columbia και της Minos – Emi), o Φοίβος Δεληβοριάς, η Γιώτα Νέγκα, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Ορφέας Περίδης, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και ο Νίκος Αναγνωστάκης.

Περιλαμβάνονται επίσης σπάνιο φωτογραφικό υλικό και μνήμες και αφηγήσεις των Απόστολου Καλδάρα, Μίμη Πλέσσα, Καίτης Γκρέυ, Στέλιου Καζαντζίδη, Γιώτας Λύδια, Βαγγέλη Περπινιάδη, Άκη Πάνου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Αντώνη Ρεπάνη, Νίκου Καρανικόλα, Γιάννη Μωραΐτη, Μιχάλη Μενιδιάτη, Τάκη Σούκα, Τόλη Βοσκόπουλου, Χρήστου Νικολόπουλου, Γιώργου Νταλάρα, Χαρούλας Αλεξίου, Τάκη Μουσαφίρη, Αλέκου Χρυσοβέργη, Θοδωρή Μανίκα, Βαγγέλη Αρναουτάκη. Ιδιαίτερο ρόλο έπαιξαν επίσης οι συνεντεύξεις του Διονυσίου στην Βίκυ Μιχαλονάκου και τους Τάσο Κουτσοθανάση, Γιώργο Παπαστεφάνου, Πάνο Γεραμάνη και Στέλιο Ελληνιάδη.

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με αναλυτικό δισκογραφικό οδηγό της πορείας του Στράτου Διονυσίου στις 45 και 33 στροφές που επιμελήθηκε ο υπογράφων, όπως και μια παρουσίαση της συνεργασίας του με τον Απόστολο Καλδάρα στο δίσκο «Τα ορθόδοξα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!