Χωματερή ψυχών η Δυτική Πάρνηθα - Αποτροπιασμός για τα νεκρά άλογα

Οι εικόνες των δύο αλόγων που βρέθηκαν νεκρά σε γκρεμό προκαλούν θλίψη 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αποτροπιασμό και θλίψη προκαλούν οι εικόνες δύο αλόγων, τα οποία βρέθηκαν νεκρά σε απόκρημνο σημείο της Δυτικής Πάρνηθας. 

Την πληροφορία κοινοποίησε η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) προς την αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο ενώ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιπποθεσις» κατέθεσε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ και ζητά άμεσα νεκροψία και ιχνηλάτηση τους εφόσον φέρουν ηλεκτρονική σήμανση.

Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισε ο Γιώργος Ψυχάρης, πριν από λίγες ημέρες στη Δυτική Πάρνηθα, σε ένα απόκρημνο σημείο και όπως ανέφερε, «πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων».

Προφανώς τα άλογα δεν είχαν πάει στο σημείο εκείνο για αναζήτηση τροφής και για κάποιο άλλο λόγο, και εξετάζεται πλέον αν κάποιοι ή κάποιος άφησαν τα άλογα εκεί προκειμένου να οδηγηθούν στο θάνατο, όπως και συνέβη.

Ο κ. Ψυχάρης έκανε την καταγγελία και ανήρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας ότι το πιθανότερο ειναι οτι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα) αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο στο σημείο . «Tα δύο ζωα άσχημα τραυματισμένα απο τη πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανεβουν ή να κατέβουν αλλα πολυ σύντομα τα εγκαταλειψαν οι δυνάμεις τους και πεθαναν βασανιστικά» ανέφερε. 

Τα φιλοζωικά σωματεία που έχουν επιληφθεί του θέματος κοινοποίησαν την καταγγελία στην Αστυνομία, τον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ανάρτηση του κ.Ψυχάρη

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!