Χιόνια σε όλη την Ελλάδα, κλειστή η εθνική Αθηνών - Λαμίας

Στα λευκά και η Αττική
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/02/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κλειστή είναι από τις 5.30 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας για όλα τα οχήματα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που καθιστά πολύ επικίνδυνη την κυκλοφορία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ αναφέρει:

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30).

Επίσης, στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ώρα 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής.

Αθηνών - Κορίνθου

Απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, λόγω της κακοκαιρίας, από τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και από τα διόδια Καλαμακίου στο ρεύμα προς Αθήνα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία.

Επίσης, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης στην Αττική, διακόπηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το νοσοκομείο 414 έως τον 'Αγιο Πέτρο και στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από τον κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

Βόρεια Ελλάδα

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη βόρεια Ελλάδα, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια». Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το πρωί σε όλες της περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου τα σχολεία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Εξαιτίας του παγετού μετά τις χιονοπτώσεις των δύο προηγούμενων 24ωρων, η κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία των επαρχιακών και εθνικών δρόμων της Βόρειας Ελλάδας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα, ενώ σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών (με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων) στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού αλλά και σε εθνικούς δρόμους με υψόμετρο. Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στους -9 βαθμούς στην Κοζάνη. Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν ξημέρωσε η Θεσσαλονίκη, με το θερμόμετρο να «δείχνει» -3 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Στα ίδια χαμηλά επίπεδα οι θερμοκρασίες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στο Νευροκόπι και στους -7 στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι χαμηλότερες τιμές από την αρχή της ημέρας καταγράφηκαν στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-19 βαθμοί), στον Νέο Καύκασο Φλώρινας (-17) και στα Χιονοδρομικά Κέντρα Βόρας- Καϊμάκτσαλαν (-17) και Βασιλίτσας Γρεβενών (-16).

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ενώ η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με προσοχή λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε κάποια σημεία. Αντίθετα, κλειστοί παραμένουν, λόγω του χιονιά και του παγετού, οι δρόμοι που συνδέουν τον Χορτιάτη με τον Άγιο Βασίλειο, το Μελισσοχώρι με το Ωραιόκαστρο, το Πρόχωμα με τη Νέα Μεσημβρία, το Ξηροχώρι με τη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!