Tο εντυπωσιακό ψηφιδωτό του Τσιτσάνη στα Τρίκαλα

(VIDEO) Χιλιάδες ψηφίδες σε ένα έργο 18 τετραγωνικών μέτρων που αποτυπώνει ευρηματικά τη μορφή του Μεγάλου Τρικαλινού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όπως αναφέρεται στο tinealarissa.gr, το ψηφιδωτό του Βασίλη Τσιτσάνη, τοποθετήθηκε και φωτίστηκε στη μία όψη του τ. διοικητηρίου των παλιών φυλακών Τρικάλων, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Αποτελεί προϊόν της πολύμηνης και κοπιαστικής εργασίας δύο καλλιτεχνών, του Μιχάλη Κουφογιάννη και του Γιώργου Κουρμέτζα, η οποία ολοκληρώθηκε την παραμονή Χριστουγέννων του 2019.

Η προσφορά των δύο Τρικαλινών δημιουργών έγινε με χαρά δεκτή από τον Δήμο Τρικκαίων, καθώς είχαν ήδη δημιουργήσει άλλο ψηφιδωτό, στο «λιμανάκι» του Ληθαίου ποταμού.
tsitsanis 5
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε πως η καλλιτεχνική αυτή απεικόνιση κοσμεί το Μουσείο. Ένα Μουσείο που ανήκει στη μουσική, στον Βασίλη Τσιτσάνη, στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζει και το «Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών. Ένα ψηφιακό διαδραστικό μουσείο, αφιερωμένους στους άλλους 5 τρικαλινούς στυλοβάτες της λαϊκής μας μουσικής, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη και Δημήτρη Μητροπάνο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!