Τι ισχύει για τις απουσίες στα σχολεία λόγω γρίπης

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/01/2020
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα «καυτό» θέμα προκύπτει από τη στιγμή που λόγω της γρίπης και των φόβων που υπάρχουν για τη μετάδοσή της, πολλοί μαθητές στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας… απουσιάζουν ενώ την ίδια ώρα αρκετά νηπιαγωγεία και δημοτικά παραμένουν κλειστά.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες αποφάσισε ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες.

«Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5- 2019 ΥΑ (Β΄ 2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται
αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Να σημειωθεί πως πριν λίγες ημέρες, το υπουργείο Παιδείας είχε αποστείλει οδηγίες για την εποχική γρίπη με στόχο την προφύλαξη μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!