Τέλος σε χύμα τσίπουρο και τσικουδιά

Απαγόρευση πώλησης σε ταβέρνες, καφενεία και κάβες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Εμφιαλωμένα θα διατίθενται πλέον το τσίπουρο και η τσικουδιά σε καταστήματα εστίασης και κάβες σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς, το οποίο έχει «συνταχθεί» από τη Γενική Γραμματεία του Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αφορά τους κλάδους και τα σημεία, τα οποία σχετίζονται με τη διακίνηση και την πώληση των συγκεκριμένων ποτών.

Όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που έγιναν «Δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα Τσίπουρο και Τσικουδιά κατά παράβαση των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών».

Όπως αναφέρεται:

«Σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της προαναφερθείσας απόφασης, το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ). Οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.

Προκειμένου να τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των ως άνω προϊόντων.

Η ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων μέσω της προστασίας των εμπορικών σημάτων, καθώς και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας».

Αρκετοί από τους παραγωγούς αντιδρούν στην απόφαση αυτή του υπουργείου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!