Σκουλάς: Επίτιμος καθηγητής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά

Μια τιμητική διάκριση για τον σπουδαίο Κρητικό καλλιτέχνη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στην αναγόρευση του κορυφαίου Κρητικού λυράρη, ερμηνευτή και συνθέτη Βασίλη Σκουλά σε επίτιμο καθηγητή του προχωρά το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά.

Μια τιμητική διάκριση που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18:00 στον χώρο του Ωδείου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ θα τελέσει τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, παρουσία των σπουδαστών και γονέων και θα απονείμει τους Τίτλους Σπουδών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του σπουδαίου Κρητικού καλλιτέχνη.

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών Νικόλαος Αμοργιανός, «η παρουσία του Έλληνα λυράρη της Κρήτης και μουσικοσυνθέτη κ. Βασίλη Σκουλά αποτελεί «μια ξεχωριστή στιγμή για το Μητροπολιτικό Μουσικό Ίδρυμα. Ο Βασίλης Σκουλάς θα βραβευτεί και θα αναγορευτεί επίτιμος καθηγητής του Ωδείου της Ι.Μ.Π.

Επίσης, το “παρών” θα δώσει ο διεθνούς φήμης ιδιωτικός ερευνητής, ευπατρίδης και δωρητής του Ωδείου κ. Γιώργος Τσούκαλης, ενώ ο διευθυντής του Ωδείου κ. Νικόλαος Αμοργιανός θα παρουσιάσει και επίσημα την νέα αίθουσα Κρουστών που τίθεται σε λειτουργία, παρόντος του σεπτού Ποιμενάρχου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Τέλος, οι καθηγητές του Ωδείου θα ερμηνεύσουν δύο από τις πιο γνωστές κρητικές μελωδίες, προς τιμήν του τιμηθέντος λυράρη κ. Βασίλη Σκουλά.

Αγιασμός θα γίνει στο Ωδείο της Ι.Μ. Πειραιά την Κυριακή.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση, γιορτάζοντας τα 4 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!