«Πόλεμος» ανακοινώσεων για το cafe του Νομισματικού Μουσείου

Κλείνει μετά από 16 χρόνια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ανακοίνωση για το επικείμενο κλείσιμο του cafe του Νομισματικού Μουσείου εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων του Υπουργείου: 

Η σύμβαση μίσθωσης με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει λήξει από το 2017. Δεν ανανεώθηκε. Δεν παρατάθηκε.

Ο νόμος ορίζει ότι μετά τη λήξη της σύμβασης, το αναψυκτήριο παραδίδεται ελεύθερο, χωρίς καμία άλλη διαδικασία.

Ο ΟΔΑΠ υποχρεούται να ενεργήσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, πράγμα που έκανε.

Πριν από τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού, όλοι οι κάτοχοι των αναψυκτηρίων με ληγμένες μισθώσεις, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη εταιρεία, ειδοποιήθηκαν να τα παραδώσουν οικειοθελώς, προκειμένου να μην εκδοθεί σε βάρος τους πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής.

Η εταιρία ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ αρνήθηκε ρητά να παραδώσει το αναψυκτήριο αν και λειτουργούσε χωρίς σύμβαση και χωρίς άδεια λειτουργίας, πέραν της προηγούμενης καταχρηστικής χρήσης, σχεδόν επί μία εξαετία.

Η εταιρεία έχει οικονομικές εκκρεμότητες προς τον Ο.Δ.Α.Π. Η λειτουργία του αναψυκτηρίου δεν υπήρξε ανεπίληπτη.


Η απάντηση της ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Η εταιρεία με δική της ανακοίνωση απαντά στο Υπουργείο Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για  έωλα, παραπλανητικά και τελικά «μη ανεπίληπτα» επιχειρήματα.

Ειδικότερα αναφέρει: 

Τι ακριβώς υποστηρίζει το ΥΠΠΟ στην ανακοίνωση;

“H σύμβαση μίσθωσης έχει λήξει από το 2017»
Αλήθεια; Υπάρχει κάποιο έγγραφο 5 χρόνια μετά τη..λήξη της σύμβασης που απαιτεί να αποχωρήσουμε;

Συνέχισαν να εισπράττονται κανονικά τα μισθώματα;

Υπήρχε αλληλογραφία μεταξύ της εταιρείας και του ΟΔΑΠ-ΥΠΠΟ ;

Παρελήφθησαν επικαιροποιημένες επιστολές καλής εκτέλεσης της σύμβασης ..που είχε λήξει;

“ Ο νόμος ορίζει ότι, μετά τη λήξη της σύμβασης, το αναψυκτήριο παραδίδεται..»

Σύμφωνοι! Μετά τη λήξη της σύμβασης. Γιατί το ΥΠΠΟ δεν περίμενε το δικαστήριο να αποφασίσει – πολύ σύντομα – αν έληξε ή όχι η σύμβαση; Τι φοβάται;

“Η εταιρεία έχει εκκρεμότητες προς τον ΟΔΑΠ»

Σοβαρά; Θα περιμένουμε τις αποδείξεις στο δικαστήριο. Μέχρι πρότινος πάντως ο ΟΔΑΠ αδυνατούσε να .. ανακαλύψει τις πληρωμές που είχαν γίνει με ηλεκτρονικές καταθέσεις (ebanking)!

« Η λειτουργία του αναψυκτηρίου δεν υπήρξε ανεπίληπτη»
Ωωω, η καταγγελία είναι σοβαρή.

Το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στα κράτη-μέλη μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο προσπαθειών για βιώσιμη ανάπτυξη. Στην Ελλάδα ο ΟΔΑΠ κ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό γραφείο δημιουργούν ομάδα μελέτης, ώστε να εντοπίσει βέλτιστες πρακτικές σε θέματα λειτουργίας – μεταξύ των άλλων – και αναψυκτηρίων Μουσείων. Σε ποιόν αναθέτει ο ΟΔΑΠ να συνδράμει με την εμπειρία και τεχνογνωσία του την ομάδα μελέτης στα θέματα αυτά;

Την «μη ανεπίληπτη» εταιρεία ΜΟΥΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ, που λειτουργεί άψογα τα αναψυκτήρια εντός του Εθνικού Αρχαιολογικού και στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου !
Ευχαριστήριες ή εγκωμιαστικές επιστολές Διευθυντών Μουσείων, των Συλλόγων Φίλων των Μουσείων, των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ-ΟΔΑΠ, εκδοτικών οίκων, φορέων, πρεσβειών κλπ απευθύνονται στην ίδια «μη ανεπίληπτη» εταιρεία!

Εννοείται ότι στην ίδια «μη ανεπίληπτη» εταιρεία αναφέρονται ή απευθύνονται και τα χιλιάδες ενθουσιώδη σχόλια των επισκεπτών μας (Ελλήνων και μη), που μπορεί το ΥΠΠΟ να αναζητήσει στα κοινωνικά δίκτυα, στα ΜΜΕ, αλλά και στοTripAdvisor και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες παγκόσμιας εμβέλειας.

Απορούμε τέλος γιατί το ΥΠΠΟ (δια του ΟΔΑΠ και ανώνυμα) μπήκε στον κόπο να απαντήσει με έωλα, παραπλανητικά και τελικά «μη ανεπίληπτα» επιχειρήματα, σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση, μετά από μία βάρβαρη εκπαραθύρωση, του εκπροσώπου της εταιρείας μας. Τι φοβήθηκε ; Tι φοβάται ;

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ανακοινώθηκε το κλείσιμο του καφέ του Νομισματικού Μουσείου, έναν χώρο πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας όπου επί 16 χρόνια φιλοξενήθηκαν πολλοί μουσικοί και συγκροτήματα δίνοντας την δική τους νότα στην πρωτεύουσα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!