Πέθανε ο τραγουδιστής του θρυλικού "Louie Louie"

(ΑΚΟΥΣΕ) Ο Jack Ely συνέδεσε το όνομά του με ένα από τα κλασικότερα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O Jack Ely, κιθαρίστας και τραγουδιστής των Kingsmen, «έφυγε» σε ηλικία 71 ετών. H επανεκτέλεση των Kingsmen το 1963 στο "Louie Louie" που έγραψε ο Richard Berry το 1955 τον έβαλε στον πάνθεον των «ξεχωριστών».

Jack Ely - "Louie Louie"

Να σημειωθεί πως Ely ηχογράφησε το "Louie Louie" όταν ήταν 19 ετών. Η ερμηνεία του ήταν «φευγάτη», φορούσε… σιδεράκια και μοιραία ορισμένοι ακροατές δεν αντιλαμβάνονταν με σαφήνεια τους στίχους. Η επιτυχία του τραγουδιού οδήγησε μέχρι και το FBI προγραμματίσει έρευνα για την πιθανότητα το τραγούδι να περιέχει πορνογραφικά ή ακόμη και κρυμμένα πολιτικά μηνύματα…

Έκτοτε το "Louie Louie" γνώρισε σωρεία επανεκτελέσεων τόσο σε στούντιο, όσο και σε ζωντανά ηχογραφημένα άλμπουμ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ηχογραφήσεις των The Beach Boys, Janand Dean, the Troggs, the Sonics, the Beatles, Mothers of Invention, Motörhead, Black Flag, Iggy Pop κ.ά. Παράλληλα απέκτησε «μόνιμη» θέση στα soundtracks κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Οι Kingsmen δεν κατάφεραν να βγουν απ’ την σκιά του "Louie Louie" και το 1966 ο Jack Ely δημιούργησε τους Courtmen. Η κατάταξή τους το στρατό και τα μπλεξίματά του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά έβαλαν άδοξο τέλος στην καριέρα του.

Παρέμεινε στην γενέτειρα του, το Πόρτλαντ του Όρεγον, εκτρέφοντας άλογα… και αναπολώντας τα παλιά!

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!