Πέθανε ο λαϊκός στιχουργός Κώστας Ζήτης

Είχε συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς λαϊκούς συνθέτες και τραγουδιστές
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
01/12/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο λαϊκός στιχουργός Κώστας Ζήτης. Είχε γεννηθεί το 1931 στο Γεωργίτσι της Λακωνίας.

Ο Κώστας Ζήτης συνεργάστηκε με σημαντικούς λαϊκούς συνθέτες όπως ο Στέλιος Χρυσίνης, ο Θόδωρος Δερβενιώτης, ο Μπάμπης Μπακάλης, ο Γιώργος Λαύκας, ο Πάνος Πετσάς, ο Βασίλης Βασιλειάδης, ενώ στίχους του τραγούδησαν ερμηνευτές και ερμηνεύτριες όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Πάνος Γαβαλάς, η Γιώτα Λύδια, η Ρόζα Εσκενάζυ, η Καίτη Γκρέυ, ο Στράτος Διονυσίου, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Πέτρος Αναγνωστάκης, η Άντζελα Γκρέκα, ο Μανώλης Φωτίου, ο Σπύρος Δημητρίου, η Βούλα Πάλλα, η Μαίρη Γρίλλη, ο Γιώργος Ταλιούρης, ο Βασίλης Βλάσσης και άλλοι.

Είχε γράψει εκατό, περίπου, τραγούδια, με γνωστότερο όλων το «Ας είχα την υγειά μου», συνδημιουργία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη, ο οποίος τραγούδησε κι άλλα τραγούδια με στίχους του Ζήτη, όπως «Τον κόσμο τον δοκίμασα», «Θα φύγω μάνα δεν μπορώ» και «Διώξε μανούλα τους γιατρούς».

Το 1964 ο Κώστας Ζήτης έφυγε από την Ελλάδα και μέχρι το τέλος της ζωής του ζούσε μόνιμα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Την πληροφορία για τον θάνατο του Κώστα Ζήτη μας την έδωσε πριν από λίγες ώρες ο φίλος δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Χρήστος Κουτσαύτης από τη Χαλκίδα.

Στο video μπορείτε να ακούσετε μια συνέντευξη του Κώστα Ζήτη, που μεταδόθηκε από την εκπομπή του Θωμά Τσαμούρα «Ραδιοσυνεντεύξεις» στο Radio Symban της Αυστραλίας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!