Πέθανε η λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Μαράντη

Η εμφάνιση στο «Όλα είναι δρόμος» και το θρυλικό «Ηλία ρίχ'το»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η Μαίρη Μαράντη, μία από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες,  μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην γενέτεριά της το Αίγιο.

Η Μαίρη Μαράντη υπήρξε δημοφιλής τραγουδίστρια του ελαφρού και λαϊκού τραγουδιού την δεκαετία του ’70.

Το τραγούδι της «Θα πάρω φόρα» , σε στίχους Πάνου Φαλάρα και μουσική Μάκη Γιαπράκαακούστηκε στην κινηματογραφική ταινία «Ολα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη.

Στη χαρακτηριστική σκηνή, Ο Γιώργος Αρμένης, ερωτευμένος τρελά με την τραγουδίστρια, κι ενώ ακούγεται το τραγούδι βροντοφωνάζει το αμίμητο «Ρίχτο, Ηλία Ρίχτο», ενώ λιγο πριν έχει βάλει φωτιά στην καπαρντίνα του. Η μπουλντόζα ξεκινά και το σκυλάδικο «Βιετνάμ» κατεδαφίζεται, ενώ εκείνος χορεύει ζεϊμπέκικο.



Για τη συγκεκριμένη σκηνή μάλιστα, είχε αποκαλύψει το παρασκήνιο, τονίζοντας: «Έγινε πολύ φυσιολογικά. Έβρεξε την καπαρντίνα του με ουίσκι κι έβαλε φωτιά. Πήγε να πάρει φωτιά και την πέταξε την καπαρντίνα. Δεν φοβήθηκε ούτε ο ίδιος. Έγινε και δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει καλά καλά. Εν συνεχεία που παίζονταν η ταινία είχε φάση. Τώρα πέρασε στη νεολαία κι είναι ευχάριστο».

Η Μαρία Μαράντη γεννήθηκε στο Αίγιο. Ξεκίνησε τη καριέρα της στο πάλκο το 1970 και γρήγορα κατέκτησε τον τίτλο της «Βασίλισσας της Πίστας». διέγραψε μια δισκογραφική πορεία τριάντα χρόνων. Δισκογραφικά είχε συνεργαστεί με τον Τάκη Σούκα, το Δώρο Γεωργιάδη, το Τάκη Μουσαφίρη, το Γιάννη Καραμπεσίνη και πολλούς άλλους.

Άλλες μεγάλες της επιτυχίες ήταν τα τραγούδια «Έχω κάψες», «Δώσ' μου να πιω», «Πάρε με αγκαλιά».


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!