Περιμένοντας τη "Δωροθέα": Kαταιγίδες και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες

Πότε και πού θα "χτυπήσει" το ισχυρό φαινόμενο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, αρχής γενομένης από αύριο, Πέμπτη (29/02), καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες, που αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας με το όνομα "Δωροθέα".

Όπως έκανε γνωστό σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς: "Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται αύριο στη Κεντρική Μεσόγειο, έχει ονομαστεί #Dorothea από το Group Κεντρικής Μεσογείου της Eumetnet. Το σύστημα αυτό θα αρχίζει να επηρεάζει και τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή με βροχές , καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Πάντως η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά".


Επίσης, όπως ενημερώνει, οι μετρήσεις του υετού τις επόμενες μέρες, δείχνουν πως δεν θα υπάρξει κάτι ιδιαίτερα ακραίο.

Σε νέα του ανάρτηση, επίσης, ο κ. Κολυδάς ενημερώνει πως: “Τα αθροιστικά ύψη βροχής στη χώρα μας μέχρι και το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου δεν είναι υψηλά, όπως αντιθέτως συμβαίνει στη Βόρεια Ιταλία αλλά και στις ακτές της Αλγερίας και την Τυνησίας (>150mm). Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιξη των συστημάτων και θα σας ενημερώσει εγκαίρως. Στη γενική πρόγνωση αναφέρεται η πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα την Παρασκευή”.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!