Οδηγίες για να γράψετε ποίημα στην αγαπημένη σας!

(5 ΚΑΝΟΝΕΣ) Ο Βρετανός διακεκριμένος ποιητής Andrew Motion, περιγράφει τα απλά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει όποιος θέλει να γράψει ένα ποίημα στην αγαπημένη του και αναλυτικά δηλώνει:
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παραδοσιακά τα ποιήματα για την αγάπη γράφονται σε μορφή σονέτο, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι δεσμευτικό. Βρείτε τη φόρμα που ταιριάζει σε αυτό που πρόκειται να πείτε. Επικεντρωθείτε στην πραγματικότητα του ατόμου στο οποίο απευθύνεστε. Μην μεταμφιέζετε το πρόσωπο που αγαπάτε σε κάτι ιδανικό, απλά θα πρέπει να αισθάνεται ότι το ποίημα είναι η έκφραση της αγάπης σας.

Οι πέντε κανόνες μου είναι αρκετά απλοί:

1) Μιλήστε από την καρδιά σας. Οι ποιητές έχουν στην εργαλειοθήκη τους κάθε τέχνασμα της ρητορικής και της γλωσσικής δόμησης. Η εργαλειοθήκη είναι πάντα εκεί για να πάρετε υλικό, αλλά η δύναμη των συναισθημάτων σας θα μπορούσε να αλλοιωθεί εάν χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

2) Απλά να πείτε "σ 'αγαπώ" ή "είσαι όμορφη" δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αγαπημένη σας θα είναι πιο πιθανό να ταυτιστεί με το ποίημά σας, αν υπάρχουν αναφορές σε προσωπικές καταστάσεις ή ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως είναι το σώμα, η στάση ή η συμπεριφορά της.

3) Η αίσθηση του χιούμορ δεν είναι σε αντίθεση με την ένταση του πάθους. Η σύλληψη αυτή όμως δεν θα πρέπει να προδίδει το θέμα ή να παραποιεί τη δύναμη των συναισθημάτων σας. Μία χιουμοριστική διάθεση μπορεί να προσελκύσει τους ανθρώπους ακόμη και αν συνδέεται με τις ατέλειές τους.

4) Δώστε προσοχή στις ρίμες, τους ρυθμούς και τον ήχο που κάνουν τα λόγια σας. Ο ήχος του ποιήματος είναι εξίσου σημαντικός με το λεξικό ορισμό των λέξεων.

5) Αναθεωρήστε, αναθεωρήστε, αναθεωρήστε. Οι πρώτες μας σκέψεις δεν είναι σχεδόν ποτέ το καλύτερό μας.

Αν βιαστείτε να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες, θα προλάβετε να έχετε έτοιμο το ποίημα για την αγαπημένη σας και να της το αφιερώσετε για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, αλλά και κάθε μέρα!

Πηγή: The Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!