«Ο καταστηματάρχης δεν θα βλέπει τα στοιχεία του πελάτη»

Και πώς θα ξέρει ότι το πιστοποιητικό είναι δικό του;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τον τρόπο, με τον οποίο θα εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους τόσο στους αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας όσο και στους μικτούς, περιέγραψε το πρωί της Τετάρτης (30/6) ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στον ΣΚΑΙ.

Είπε συγκεκριμένα: Ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά. «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι αφού δεν θα ταυτοποιείται ο πελάτης, πώς θα ξέρει ο καταστηματάρχης ότι ο κωδικός QR που εμφανίζει ο πελάτης και «πιστοποιεί» τον εμβολιασμό του ή το αρνητικό τεστ, ανήκει σ' αυτόν και δεν τον έχει δανειστεί από κάποιον άλλο;

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!