Νεκρός ο κιθαρίστας και ιδρυτής των Beastie Boys

Ο άνθρωπος που έδωσε το όνομα του συγκροτήματος έφυγε στα 52 του μόλις χρόνια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ιδρυτικό μέλος, βασικός κιθαρίστας στην πρώτη περίοδό τους και νονός των Beastie Boys, ο John Berry δε μένει πια εδώ. Τα τελευταία χρόνια η άνοια κυριολεκτικά είχε θρυμματίσει τη ζωή του.

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '80 όταν ο John Berry μαζί με τους Mike Diamond, Adam Yauch και Kate Schellenbach δημιούργησαν στη Νέα Υόρκη τους Beastie Boys. Μια μπάντα με hardcore και punk χαρακτηριστικά. Ο Berry είναι και ο εμπνευστής του ονόματός τους.

Παρ’ όλα αυτά, μετά την ηχογράφηση του πρώτου τους EP «Polly Wog Stew» το 1982 και την παρουσία τους στην κασετοσυλλογή New York Thrash, ο John Berry αποχώρησε από το σχήμα μαζί με τον Schellenbach.

Στην πορεία έπαιξε με διάφορα γκρουπ όπως οι Even Worse, Big Fat Love, Highway Stars και Bourbon Deluxe ενώ είχε και σόλο καταθέσεις.

Η συνεισφορά του στους Beastie Boys αν και μικρή είναι ιδιαίτερα σημαντική, γι’ αυτό και όταν το συγκρότημα έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame το 2012, ο Horovitz διάβασε επιστολή του Adam Yauch, ο οποίος πέθανε την ίδια χρονιά, που ανέφερε την ιδρυτική παρουσία του Berry.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!