Παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Όπερας του Λονδίνου λόγω κρίσης!

Μετά από 20 χρόνια συνεργασίας ο John Berry αλλάζει ρόλο…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Εθνική Όπερα του Λονδίνου ή αλλιώς “ENO” (English National Opera), αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, γεγονός που είχαμε δημοσιεύσει και στο παρελθόν, καθώς σε μία απέλπιδα προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης είχαν προτείνει ακόμη και την αναδιαμόρφωση του χώρου ώστε να στεγαστεί καφετέρια στο ισόγειο, ως νέα πηγή εσόδων.

Η κρίση ξέσπασε όταν το Συμβούλιο των Τεχνών της Βρετανίας αποφάσισε να διακόψει τη χρηματοδότηση σε περίπου 58 πολιτιστικά σχήματα και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Όπερα του Λονδίνου, γεγονός το οποίο κατέστησε την ομαλή λειτουργία της σχεδόν ανέφικτη...

Τους τελευταίους 6 μήνες παρατηρείται σωρεία παραιτήσεων από τα διοικητικά στελέχη της Όπερας, με πιο πρόσφατη την αποχώρηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή John Berry, την προηγούμενη εβδομάδα.

Κύκλοι αναφέρουν ότι η αποχώρηση αυτή δεν ήταν οικειοθελής αλλά επιβεβλημένη.

Ποιος είναι ο John Berry:

Ο John Berry ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Όπερα το 1995 ως Casting Director και το 2005 ανέλαβε τα καθήκοντα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Κατά την ανακοίνωση της αποχώρησής του, ο John Berry δήλωσε: «Η δουλειά μου τελείωσε και μόλις ολοκληρώθηκε μία πολύ επιτυχημένη περίοδος, γι’ αυτό θεωρώ ότι τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να αποχωρήσω και για καλλιτεχνικούς λόγους αλλά και για το κοινό. Η Όπερα του Λονδίνου είναι ένας θεσμός που έχει διεθνή φήμη και παράγει πολύ σημαντικό έργο για το οποίο έχει βραβευτεί» και κατέληξε «Το καλοκαίρι θα σκεφτώ ποιος θα είναι ο επόμενος “ρόλος” μου και θα συνεχίσω στο μέλλον να στηρίζω την Όπερα ακόμη και ως θεατής.»

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος της Βρετανίας εξέφρασε τον θαυμασμό και την υποστήριξή του στον John Berry, επισημαίνοντας ότι η αποχώρησή του θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό.

Πηγή:  The Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!