Λινού: Ούτε Johnson & Johnson για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών

«Να επιλέγουν εμβόλια mRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/06/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την ανησυχία της και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ είπε ότι δεν υπάρχει «επαρκής πληροφορία και αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για το πόσο αποτελεσματική είναι η μίξη» εμβολίων.

Είπε ότι είναι «λογικό» να ανησυχεί ο κόσμος για το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά όπως συμπλήρωσε, «όπου κι αν χρησιμοποιήθηκε το AstraZeneca , υπήρχαν πάντα λίγα θρομβοεμβολικά επεισόδια, όμως πουθενά δεν υπήρξε τέτοιο επεισόδιο μετά τη δεύτερη δόση».

Ερωτειθήσα να απαντήσει και στο αν θα συμβούλευε ασθενή της που έχει κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca να κάνει και τη δεύτερη. Η Αθηνά Λινού είπε ότι «θα έλεγα αυτό που ξέρω: αν δεν είχατε πρόβλημα στην πρώτη δόση, η πιθανότητα να έχετε στη δεύτεηρ είναι μία στο ένα εκατομμύριο».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, ήταν από τους επιστήμονες που είχε συστήσει στις γυναίκες νεαρότερης ηλικίας να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca και ζητούσε να ανοίξουν όλα τα εμβόλια. Όπως εξήγησε, το έκανε γιατί «υπήρχαν τα δεδομένα, τα οποία δεν έλεγαν ότι κινδυνεύει όποιος το κάνει, αλλά το ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στις νέες γυναίκες».

«Τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι αν έκανες το πρώτο κάνεις το δεύτερο» σημείωσε για τη δεύτερη δόση, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία της για το ότι, «δίνουμε ως εναλλακτική στις νέες γυναίκες κάτω των 50 το Johnson&Johnson», συμβουλεύοντας τις συγκεκριμένες ηλικίες να επιλέγουν εμβόλια mRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!