Καιρός: «Μικρό καλοκαιράκι» μέχρι την επόμενη Τρίτη

Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τουλάχιστον για μια εβδομάδα ακόμη θα συνεχιστεί ο καλός καιρός με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, να κάνει λόγο σε ανάρτησή του για «μικρό καλοκαιράκι».

Εξαίρεση θα αποτελέσει η αυριανή ημέρα όπου σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Σποράδες, ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο.

Από Πέμπτη, αντίθετα, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας ενώ με καλό καιρό θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.



Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι το Σάββατο

Για αύριο Τετάρτη στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη και τα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοαντολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια όπου οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 26 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα. Η ορατότητα τις πρωινές κυρίως ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βορειοανατολικά.

Την Παρασκευή γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες, ενώ από το απόγευμα στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές κυρίως ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στσα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια κυρίως τις πρωινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!