Η «Κραυγή» της κυρίας Παναγιώτας για το βυθισμένο στη λάσπη χωριό της

Η φωτογραφία της από τις πυρκαγιές του 2021 έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
H φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου και παρομοιάστηκε -και όχι αδίκως- με την προσωποποίηση της «Κραυγής» του Έντβαρντ Μουνκ. Η κυρία Παναγιώτα, από το χωριό Γούβες της Εύβοιας, έγινε πρωτοσέλιδο στα κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης, όταν ξέσπασαν οι καταστοφικές πυρκαγιές στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2021.

Οι φλόγες πλησίαζαν τον τόπο της και η απόγνωση στο πρόσωπό της, η όλη της εικόνα που θύμιζε αρχαία τραγωδία, αποτυπώθηκαν με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο από τον φακό του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη.  Αυτή τη φωτογραφία επέλεξαν μάλιστα τότε για το εξώφυλλό τους ο «Guardian», οι «Financial Times», η «Daily Telegraph», η «Daily Mail», μέχρι και οι «Times». 

Σήμερα αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα, βλέπει για μία ακόμη φορά τον τόπο της να υποφέρει. Θαμμένο κάτω από τις λάσπες, μετά τις έντονες  βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας Elias, το χωριό της είναι σε απελπιστική κατάσταση.

Το evima δημοσιεύει φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας που προσπαθεί να συμμαζέψει όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία. 


202309281622020932.jpg

Σε φωτογραφία που δημοσιεύει το τοπικό μέσο φαίνεται να συνομιλεί με τον βουλευτή Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Ζεμπίλη για τη νέα συμφορά που βρήκε το χωριό της.

202309281623252416.webp

Η φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας στο αφιέρωμα του Guardian

Πριν από λίγες ημέρες ηβρετανική εφημερίδα Guardian βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό άλμπουμ των σημαντικότερων γεγονότων της τελευταίας 50ετίας. Σε αυτό συμπεριελήφθησαν και δύο ελληνικές φωτογραφίες. Η μία ήταν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με το τανκ να ετοιμάζεται να εισβάλει και η δεύτερη ήταν της κυρίας Παναγιώτας. 

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα έγραψε:  «Δεκάδες τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια εν μέσω ενός ιστορικού καύσωνα που κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου, όταν στον Λαγκαδά, κοντά στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 47,1 βαθμοί Κελσίου».

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη ήταν ανάμεσα στις 100 καλύτερες του 2021.

FE9RkW4XsAEPr8x.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!