Νάσος Ματράκας - Hellas as Hell ( Επανέκδοση)

  ΕΥΒΟΙΑ – ΕΥ-ΒΟΗ-Α – Ευβοή … δηλαδή εκεί που ακούς τον ήχο καλύτερα… Μάλλον με τα νερά τα «τρελά», πάνω-κάτω με…

την Παλίρροια, έρχονται και φωνές και μουσικές από μακριά. Σκάνε στη Δέλφη και το Καντήλι και επιστρέφουν σαν ΗΧΩ μέχρι τη Χαλκίδα.
Κλείνω τα αυτιά μου για να τις ακούσω. Δύσκολο, μα μόνο έτσι γίνεται. Ό, τι άκουσα με την ψυχή μου είναι εδώ. Έγιναν λόγια και μουσική για να τα μοιραστώ μαζί σας.Εσείς τώρα ξέρετε πως θα τα ακούσετε…

Καλή ακρόαση από ψυχής
Νάσος Ματράκας

Ο τραγουδοποιός Νάσος Ματράκας γεννήθηκε στα Ψαχνά της Εύβοιας το 1960. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ξανθομάλλης ήλιος» κυκλοφόρησε το 1994. Το 2005 ο Ματράκας εμφανίσθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το «Επόμενο τρένο». Τραγούδι που συμπεριλήφθηκε και στην τελευταία, μέχρι τώρα, δισκογραφική δουλειά του, με τίτλο « Hellas as hell » που κυκλοφόρησε το 2008 από τον «Καθρέφτη» και επανεκδόθηκε αυτές τις μέρες. Ένας δίσκος με ένδεκα τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του και μια ξεχωριστή διασκευή του «Σαν απόκληρος γυρίζω» του Βασίλη Τσιτσάνη.

1.Ο ρουφιάνος
2. Βροχή
3. Σαν αεράκι
4. Το Γριπονήσι
5. Hellas as Hell
6. Έκλεισα την πόρτα
7. Hacker των ψυχών
8. Για μικρούς και μεγάλους
9. Ο ευαίσθητος hooligan
10. Σαν απόκληρος γυρίζω (Βασίλης Τσιτσάνης)
11. Το επόμενο τρένο (Φεστιβάλ Θεσ/νίκης 2005)
12. Νύχτα

Η επιμέλεια παραγωγής έγινε από το Νάσο Ματράκα, τον Ανδρέα Βαϊτούδη και τον Γιώργο Χαρατζόγλου. Η ηχοληψία και η μίξη από τον Ανδρέα Βαϊτούδη.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιώργος Χαρατζόγλου :Ηλεκτρική, ακουστική & δωδεκάχορδη κιθάρα, μπάσο, φωνητικά, πιάνο, προγραμματισμός, κρουστά, φλογέρα και ενορχηστρώσεις
Νάσος Ματράκας :Ακουστική, ηλεκτρική , κλασσική κιθάρα, φυσαρμόνικα, φλογέρα, κρουστά, φωνητικά & ενορχηστρώσεις
Ανδρέας Βαϊτούδης :Πλήκτρα, προγραμματισμός, ενορχηστρώσεις
Πάνος Τόλιος :Τύμπανα
Μανώλης Πάππος : Μπουζούκι
Φώτης Σιώτας : Βιολί, βιόλα
Χρήστος Πικριδάς : Ηλεκτρική κιθάρα στο “ Hacker
Δέσποινα Ματράκα : Ακορντεόν, φωνητικά
Νεκτάριος Παπαγεωργίου : Κλαρίνο, φλογέρα
Τάσος Σταυρακάκης : Κρητική λύρα

Στο «Επόμενο τρένο» έπαιξαν οι Δημήτρης Μπασλάμ, μπάσο, ενορχήστρωση, Βασίλης Κομματάς, κλαρίνο και Θάνος Σταυρίδης, ακορντεόν.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα δουλειά με κοινωνικές μπαλάντες, ως επί το πλείστον, αλλά και λαϊκές πινελιές στο ρυθμό του ζεϊμπέκικου, που, αν και κυκλοφόρησε πριν τρία χρόνια, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο, όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας… Ο δε «Απόκληρος» του Βασίλη Τσιτσάνη, ταιριάζει απόλυτα και δένει με το υπόλοιπο υλικό του δίσκου. Σημαντικό ρόλο γι’ αυτό, εκτός φυσικά από τους στίχους του τραγουδιού, παίζει και η ενορχήστρωσή του.

Μια φράση από το δελτίο τύπου, νομίζω πως φωτογραφίζει το γενικότερο κλίμα αυτής της δουλειάς: « Ηellas as Hell, η ανάποδη πλευρά της Ελλάδας, η Ελλάδα σαν κόλαση που όλο και συχνότερα συναντάμε και προσπαθούμε να ξορκίσουμε με τραγούδια…»


 

 

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates