Ευρωκοινοβούλιο: Ασημακοπούλου - Κεφαλογιάννης δεν ψήφισαν τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα

Δεν ακολούθησαν τη «γραμμή» της Ν.Δ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/09/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών και των ομοφυλόφιλων οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης, απείχαν, παρά τη «γραμμή» της Νέας Δημοκρατίας για υπερψήφιση. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 387 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 123 αποχές.

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Μεϊμαράκης, Κυμπουρόπουλος, Βόζενμπεργκ, Σπυράκη, Κύρτσος) ψήφισαν κανονικά. Η Α. Ασημακοπούλου ψήφιση «αποχή» ενώ ο Μ. Κεφαλογιάννης δεν παρέστη στη διαδικασία.

Αποχή από το εν λόγω ψήφισμα υιοθέτησε και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) εκτιμώντας ότι η «υποχρεωτική εφαρμογή» υπερβαίνει τα όρια της επικουρικότητας.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, όλα τα κράτη – μέλη είναι υποχρεωμένα να αναγνωρίζουν γάμους ή σύμφωνα συμβίωσης που έχουν συναφθεί με οποιοδήποτε κράτος – μέλος με ομοιόμορφο τρόπο, ενώ οι σύζυγοι και σύντροφοι του ίδιου φύλου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Η Ευρωβουλή υπενθυμίζει ότι το δίκαιο της ΕΕ υπερισχύει κάθε είδους εθνικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των αντικρουόμενων συνταγματικών διατάξεων, και, γι’ αυτό, τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να επικαλεστούν οποιαδήποτε συνταγματική απαγόρευση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ή συνταγματική προστασία των «ηθών'» ή της «δημόσιας τάξης» προκειμένου να παρεμποδίσουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων εντός της ΕΕ κατά παράβαση των δικαιωμάτων των οικογενειών «ουράνιο τόξο» που μετακινούνται στο έδαφός τους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!