Mar Galceran: H πρώτη βουλευτής με σύνδρομο Down που εκλέγεται στην Ισπανία

«Ο ρόλος μου ως βουλευτής είναι να υπηρετώ την κοινωνία»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η ανατροπή των στερεοτύπων και των εμποδίων για το σύνδρομο Down συνεχίζεται: Στην Ισπανία, και πιο συγκεκριμένα στην τοπική κυβέρνηση της Βαλένθια, εκλέχθηκε η πρώτη βουλευτής με σύνδρομο Down. Η 46χρονη Mar Galcerán δήλωσε μετά την επιτυχία της: «Θέστε στόχους, γιατί στο τέλος, με συνέπεια, πάντα τούς πετυχαίνετε. Σας ζητάω να προσπαθήσετε, να μη θεωρήσετε τίποτα χαμένο, γιατί μπορείτε να καταφέρετε ό,τι αποφασίσετε. Θα εργαστώ να υπηρετήσω τους πολίτες. Ο ρόλος μου ως βουλευτής είναι να υπηρετώ την κοινωνία».

Η Mar Galcerán, με σπουδές σε τουριστικά επαγγέλματα, εργάζεται στο δημόσιο τομέα εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, όπου δραστηριοποιείται σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, δημόσιας υγείας, ισότητας και συμπερίληψης. Μάλιστα διατέλεσε για τέσσερα χρόνια πρόεδρος της οργάνωσης Asindown Comunitat Valenciana – ο πρώτος άνθρωπος με σύνδρομο Down που βρέθηκε σε αυτή τη θέση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξή της, Corts Valencianes, κάνει τη διαφορά. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν βγει για πρώτη φορά βουλευτής μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο, Laura Soler, και η πρώτη κωφή βουλευτής, Pilar Lima.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!