Έρχεται η πρώτη ψυχρή εισβολή με χιόνια

Η αλλαγή του καιρού ξεκινά το Σάββατο και κυρίως από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Τον φετινό Δεκέμβριο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα σχεδόν στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Ο φετινός Δεκέμβριος χαρακτηρίστηκε από πολλές ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας και ήταν ο πιο θερμός Δεκέμβριος από το 2010. Στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία, και στα νησιά του Αιγαίου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και 3,3 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Εξαιρετικά θερμός ήταν και για τη Στερεά Ελλάδα (+2,4 °C).

Έρχεται η πρώτη ψυχρή εισβολή για το 2024

«Από το προσεχές Σάββατο 6 Ιανουαρίου και κυρίως από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου φαίνεται να έρχεται η πρώτη αλλαγή του καιρού, από τη δυτική και κεντρική Μεσόγειο, που θα φέρει φαινόμενα, βροχές και νοτιάδες, δίχως όμως να είναι μεγάλης διάρκειας, αφού από τη Δευτέρα το σκηνικό θα βελτιωθεί» επισημαίνει ο Μετεωρολόγος Νίκος Καντερές απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με την πρώτη αλλαγή του καιρού της νέας χρονιάς, «Ωστόσο, από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου αναμένουμε και πάλι κάποιες βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας» διευκρινίζει και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν ότι η πρώτη ψυχρή εισβολή για το 2024 θα έρθει από τις 14-15 Ιανουαρίου. Η τροχιά αυτού του βαρομετρικού χαμηλού θα μελετηθεί, καθώς είναι ακόμα νωρίς. Ωστόσο, εάν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα, περιμένουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά, στη Βόρεια Ελλάδα, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι τα Θεοφάνια

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές στα δυτικά, στην Κρήτη και στην ανατολική νησιωτική χώρα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, και στα ανατολικά και νότια τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική νησιωτική χώρα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Σάββατο 6 Ιανουαρίου – Θεοφάνια

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!