Έκλεισε η «ΤΖΙΝΑ» το ιστορικό δισκάδικο στην Πανεπιστημίου!

Από τα μισά περίπου της δεκαετίας του ΄70 δέσποζε στην οδό Πανεπιστημίου το ιστορικό δισκάδικο «ΤΖΙΝΑ» που κατέβασε ρολά!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Άπειρες φορές είχα ταξιδέψει στις προθήκες και τα ράφια του ψαχουλεύοντας δίσκους, κασέτες (γραμμένες αλλά και άγραφες), cd.  Τα τελευταία χρόνια ο μαρασμός φαινόταν από μακριά, με τα βινύλια να λιάζονται σε σταντ προσφορών έξω από το δισκάδικο… με τον κόσμο πια να έχει χάσει τη συνήθεια της επίσκεψης στο δισκάδικο που για κάποιους ήταν βόλτα, γιορτή, πανηγύρι, απόδραση απ’ τα καθημερινά και τετριμμένα, διαφυγή… σε έναν άλλο πλανήτη, αυτό της μουσικής και των τραγουδιών.

Στο ξεκίνημά του το μαγαζί του Γιάννη και της Τζίνας Κοτσίδη γνώρισε τρανταχτές πιένες που κράτησαν για μεγάλο διάστημα. Ήταν ένα από το πιο ενημερωμένα σε όλα τα είδη της μουσικής. Παράλληλα θεωρούνταν και απ’ τα πιο «ψαγμένα» αφού εδώ έβρισκες και πρωτοποριακές αλλά και «περιθωριακές» κυκλοφορίες που δύσκολα συναντούσες αλλού.

Κάποια στιγμή οι άνθρωποί του προχώρησαν και στην έκδοση δίσκων ορισμένοι εκ των οποίων είχαν και έχουν ξεχωριστή αξία. Με την επωνυμία ΤΖΙΝΑ Venus κυκλοφόρησαν μεταξύ άλλων παραγωγές όπως το Χάραμα και η Λιτανεία του Βασίλη Τσιτσάνη, τα Χρώματα και Τι αγάπη Θεέ μου του Τάκη Μουσαφίρη με την Πίτσα Παπαδοπούλου κ.ά.

Δεν γνωρίζω τι θα απογίνει αυτό το ρεπερτόριο… Αυτό που ξέρω είναι πως κάθε φορά που θα κατεβαίνω την Πανεπιστημίου, εκεί στο τελείωμά της, αριστερά λίγο πριν την Ομόνοια, το βλέμμα θα μένει κενό να μου θυμίζει στιγμές του χτες… Η χαρά δηλαδή και μετά η λύπη!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!